Uludağ Üniversitesi 4 milyon liralık projeyi onayladı

Uludağ Üniversitesi’nden 4 milyon lira değerindeki 56 projeye onay

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) -  Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 4 milyon lira değerindeki 56 projeyi bir kalemde onaylayarak, Uludağ Üniversitesi’nde rekora imza attı.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, göreve geldikten sonra ikinci kez başkanlık ettiği Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Komisyonu’nda proje akışını hızlandırıcı bir dizi yenilik yaptı. Komisyonun ilk toplantısında brifing alan Rektör Prof. Ulcay, proje onay, süreç ve kapsamlarıyla ilgili değişiklikler yaptı. Uludağ Üniversitesi’nin ‘3. Nesil Üniversite’ vizyonunu gerçekleştirmede en önemli konulardan biri olan proje yapma kapasitesini arttırmaya yönelik BAP yönergesinde revizyona gidildi. Proje formatlarına yenilerini de ekleyen Ulcay, BAP’ın kapılarını doktora tezlerine de açtı. Rektör Prof. Dr. Ulcay, BAP’ın son toplantısında Uludağ Üniversitesi tarihinde bir rekora da imzasını atarak, bir toplantıda 56 projeyi onaylayarak yaklaşık 4 milyon lirayı bir kalemde bilimsel araştırmaya aktardı.

Öte yandan sanayi projelerinde iki taraftan da danışmanın görev yapmasını sağlayacak adımlar atılırken yapılan değişiklikler arasında, sanayinin proje katkısı kadar ‘tamamlayıcı desteğin’ üniversite tarafından verilmesi de yer aldı.