Borsa günü yüzde 1 düşüşle tamamladı

Endeks, günü önceki kapanışa göre 778 puanlık düşüşle 72.391 puandan tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü önceki kapanışa göre 778,76 puanlık düşüşle 72.391,27 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri günü ortalama yüzde 1,06 değer kaybıyla kapattı, toplam işlem hacmi 2,8 milyar lira oldu. İkinci seansta satışların yoğunlaştığı bankacılık endeksi günü yüzde 2,01'lik düşüşle tamamlarken holding endeksinin kaybı ise yüzde 0,30 ile sınırlı kaldı.

Güne alıcılı başlayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, gün içinde en yüksek 73.402,08 puanı gördükten sonra, ikinci seansta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararları ve Rusya ile Ukrayna arasında artan gerginlik haberlerinin ardından banka hisseleri öncülüğünde düşüşe geçti. Endeks, büyük banka hisselerindeki yüzde 3'leri aşan kayıpların etkisiyle en düşük 72.342,58 puana kadar geriledi.

Analistler, endeksin 72.000 puanın üzerinde tutunduğu sürece kısa vadede içinde bulunduğu yatay bandı koruyabileceğini, bu seviyenin aşağı yönlü kırılması durumunda satış baskılarının kademeli olarak artabileceğini belirtiyor.

Bugün açıklanan PPK toplantısı kararlarına göre TCMB politika faizi ve faiz koridorunda değişiklik yapmadı. Kurul tarafından yapılan açıklamada, sıkı para politikası duruşunun korunduğu vurgulandı, "Risk primi göstergelerindeki kısmi iyileşme, gerektiğinde likidite politikası yoluyla ilave bir sıkılaşmaya duyulabilecek ihtiyacı azalttı" ifadeleri kullanıldı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir