Borsa İstanbul Özel Pazar'a ödül

Borsa İstanbul Özel Pazar, "Girişimciliği En Çok Destekleyen Borsa" ödülüne layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul  Özel Pazar, Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği (TBAA) ve Avrupa Melek Yatırımcılar Ağı (EBAN) tarafından "Bölgede Girişimciliği En Çok Destekleyen Borsa" ödülüne layık görüldü. 

Borsa İstanbul açıklamasına göre, Borsa İstanbul'un şirketlere halka açılmadan finansman bulma, payını satmak isteyen şirket ortaklarına likidite sağlama, yatırımcılara ise hem yeni yatırım seçenekleri hem de yatırımlarını likide edebilme imkanı sunan Özel Pazar platformu, "Güney Doğu Avrupa Mükemmeliyet Ödülleri" kapsamında  TBAA ve EBAN  tarafından "Bölgede Girişimciliği En Çok Destekleyen Borsa" ödülüne layık görüldü.  

EBAN'ın da desteğiyle düzenlenen Avrupa Melek Yatırım Forumu toplantısı kapsamındaki ödül töreninde Borsa İstanbul adına ödülü Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz, TBAA Başkanı Baybars Altuntaş ve EBAN Başkanı Candace Johnson'ın elinden aldı.  

Borsa İstanbul Özel Pazar, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından  Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında Yılın En İnovatif Girişimi ödülüne layık görülmüştü. 

Yeni Girişimler ile yükselen Girişimler melek yatırımcılara doğrudan erişim imkanı bulacak 

Halka açılmadan pay alım-satımı amacıyla şirketler ile yatırımcıları bir araya getiren web tabanlı ve üyelik bazlı bir platform olan Özel Pazar, şirketlere halka açılmadan finansman bulma, payını satmak isteyen şirket ortaklarına likidite sağlama, yatırımcılara ise hem yeni yatırım seçenekleri hem de yatırımlarını likide edebilme imkanlarını sunuyor. 

Yeni pazar yeri sayesinde hem erken aşama yeni girişimler hem de girişiminde yol kat ederek belirli bir büyüklüğe erişmiş  yükselen girişimler, nitelikli ya da lisanslı melek yatırımcılara doğrudan erişim olanağına kavuşuyor. 

Özel Pazar'da, ortaklık ve pay alım-satım sürecinde ihtiyaç duyulan hukuki ve finansal danışmanlık gibi birçok konuda şirketler ile yatırımcılara destek olacak servis sağlayıcılar ve aracılar ile Borsa İstanbul'un anlaşmalı çözüm ortakları da yer alıyor ve gerekli olan tüm hizmetler "www.bistozelpazar.com" platformundan sunuluyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir