Borsa sanayi hisseleri ile tutundu

Fed sonrası bankacılık endeksinde satış gözlenirken, BIST-100 sanayi endeksindeki alımlarla günü yüzde 0.4 yükselişle tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alım programını sonlandırdığını dün açıklamasının ardından global hisse senedi piyasaları karışık bir seyir izlerken, Borsa İstanbul bankacılık hisselerindeki satışlara karşın, sanayi hisselerindeki alımlarla tutundu.

BIST-100 endeksi yüzde 0.39 yükselişle 79,898.62 puandan kapandı. Bankacılık endeksi yüzde 0.61 düşüşle günü bitirdi. Sanayi endeksi yüzde 0.99 artıda kapandı.

Borsa İstanbul'da en yoğun işlem gören üç hisse senedi arasında yüzde 0.81 gerileyen Garanti Bankası, yüzde 0.83 yükselen THY ve yüzde 1.35 gerileyen Halkbank yer aldı. BIST-100 endeksindeki hisselerin işlem hacmi 4.02 milyar lira oldu.

Yarın yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yılın son enflasyon raporu ve Başkan Erdem Başçı'nın açıklamaları ile eylül ayı dış ticaret verileri, yurt dışında ise ABD ve Eruo bölgesinde açıklanacak makroekonomik veriler takip edilecek.