Borussia Dortmund 5 büyüğe bedel

Alman futbol devi Borussia Dortmund'un seyirci sayısı, Türkiye'deki 5 büyük takımın seyirci sayısını geride bıraktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Bu sezon Bundesliga'da tarihinin en kotü sezonlarından birini geçiren ve topladığı 10 puan ile 15'inci sırada olan Borussia Dortmund, Bundesliga lideri Bayern Münih'in 17 puan gerisinde olmasına rağmen evinde oynadığı her karşılaşmada ortalama 80.558 seyirciye oynuyor. Stadyum kapasitesi 81.000 olan  Borussia Dortmund her maç 80 bin seyirci ortalaması ile oynaması ile 'Dünyanın seyirci ortalaması en yüksek takımı' oldu.

Türkiye'deki 5 büyüğün seyirci ortalaması 55.400 

Türkiye Süper Ligi'ne baktığımızda ise bu rakamların ve oranların düşüklüğünü görüyoruz. DHA'nın haberine göre, Türkiye Süper Ligi'nde bu sezon takımlarımızın seyirci ortalaması sadece 6.267 kişi. Ligimizin 5 büyüğü diye adlandırılan Beşiktaş, Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un bu sezonki seyirci ortalamalarını topladığımızda bile Bundesliga 15. olan Dortmund'un çok gerisinde kalıyor. Süper Lig'in şampiyon olmuş 5 takımının seyirci ortalamalarının toplamı sadece 55.408 kişi ediyor.

Borussia Dortmund'un sezona başlamadan önce sattığı yıllık kombine kart sayısı 50 binin üzerinde. Bu rakam 5 süper lig şampiyonunun toplamda ulaştığı rakama denk geliyor. Alman ekibi geride kalan 30 bin bileti ise satışa çıkardığı anda hemen tükeniyor. Bundesliga'daki derbi maçlarda 51 bin kombine haricindeki 30 bin bilet için ise zaman zaman 350 bin başvuru yapıldığı oluyor.

Borussia Dortmund kombine fiyatı 170 Euro'dan başlıyor, en düşük bilet ise 17 Euro.

Bu konularda ilginizi çekebilir