Boydak, mobilyaya 250 milyon TL'lik yatırım yapacak

2015'te 250 milyon TL’lik yatırıma hazırlanan Boydak Holding, Rusya ve Ortadoğu'da büyümesine devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURAKHAN VAROL

İSTANBUL - Boydak Holding, 2015 yılında İstikbal, Bellona ve Mondi markalarına toplam 250 milyon lira yatırım yapmayı hedefliyor. Yeni yatırımlarla 600 kişiye daha istihdam sağlayacaklarını belirten Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, “2015’te yapılacak 250 milyon liralık yatırımın yüzde 40’ını üretim kaynaklarının geliştirilmesine, yüzde 60’sını yeni mağazalar, lojistik ve parekendeye ayıracağız. Bu yatırımlarla yüzde 10 büyümeyi planlıyoruz. Yatırımların çoğu yurtiçinde olacak” dedi. Mobilya sektöründe halen 140 ülkeye ihracat yapan ve 50 ülkede mağazaları bulunan Boydak Holding, üretiminin yüzde 15’ini ihraç ediyor. 

Yaklaşık 2 bin 500 metrekare alanda 227 yeni ürününü İSMOB’da görüceye çıkaran Boydak Holding, 2014’te yurtiçinde 107, yurtdışında ise 37 mağaza açmıştı. Bu yıl içinde ise yurtiçinde 107, yurtdışında ise 46 mağaza açmayı hedefl ediklerini söyleyen Boydak, “Ukranya’daki savaş sebebiyle o bölgedeki fabrikalarımızın faaliyetlerine ara verdik. 3 yıl önce 12 milyon euro yatırımla Ukranya’daki fabrikamızı açmıştık. 160 kişiyi istihdam ediyorduk ancak şu anda Ukranya’da 8-10 kişiyi bıraktık. Ukranya’yı göz ardı edemeyiz ancak karışık durum nedeniyle şimdilik Ukranya’da faaliyetlerimize ara verdik” dedi. Suriye ve İran’da da kapatılan mağazalarının olduğunu söyleyen Boydak, “Suriye’de 4 mağaza ve açmayı planladığımız 2 mağazayı da eklersek 6 mağazayı kapattık. İran’da da 25’in üzerinde mağaza yarı faal durumda. İran’daki en büyük problem orada sektörün öncülerinin öne çıkması ve gümrükte zorluklarla karşılaşmamız. Rusya’da son dönemde yatırım yapılamaz ülke notu verildi. Ancak biz orada da yatırım yapmaya devam edeceğiz. Rusya’daki hedefl erimizin yüzde 30 civarında gerisindeyiz. Rusya’da büyüme fırsatı bitmiş değil” değerlendirmesini yaptı. Boydak, 2014 yılında elde ettikleri 3.5 milyar liralık cironun 150 milyon dolarının ihracat kaynaklı olduğunu belirtti.

Dünya genelinde mağaza sayısı 300’ü geçti

Politik anlamda karışık bölgeler dışında hiçbir yerde mağaza kapatmadıklarına dikkat çeken Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, söz konusu bölgeleri de Türkiye’ye olan yakınlığı nedeniyle tercih ettiklerini dile getirdi. Yunanistan’daki krizi ise fırsata çevirdiklerini belirten Boydak, Yunanistan’da son 5 yılda 19 mağazaya ulaştıklarını aktardı. Boydak Holding, son olarak Danimarka’da açtığı mağaza ile Avrupa’da 62 mağazasya ulaştı. Holdingin, 3 marka çatısı altında tüm dünyada 300’ü aşkın mağaza ve 5 bin satış noktası bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir