Bozdağ'dan 'yayın yasağı' açıklaması

Komisyon çalışmalarına yayın yasağının Anayasa'ya aykırı olmadığını söyleyen Bozdağ, "Soruşturmalar insanların lekelenmeme hakkını korumalı. Başkan da bunu gözeterek bir talepte bulundu" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 17 Aralık soruşturma komisyonu çalışmalarına yayın yasağı getirilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Yasak kararının anayasaya uygun olduğunu söyleyen Bozdağ, "Eski bakanlar hakkında Meclis komisyon soruşturması yapmaktadır. Soruşturma gizlidir. Ceza muhakemesi yasası bunu söyler. Gizli yürütülmesi gereken soruşturma kapsamının gazetelerde yer almasının gizliliği ortadan kaldırmıştır. Bu nedenle mahkemeden bu talepte bulunulduğu ifade edildi" dedi.

"Soruşturma insanların lekelenmeme hakkını korumalı"

Soruşturmaların insanların lekelenmeme hakkını koruması gerektiğini vurgulayan Bozdağ, hem bu sebeple hem de delillerin sağlıklı toplanmasına yardımcı olmak için komisyon başkanının böyle bir talepte bulunduğu kaydetti. 

"Vekillerin haftasonu gitme talebine olumlu bakıyoruz"

HDP'nin İmralı ziyaretlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, bu konuda henüz bir müracaat olmadığını söyledi. Bozdağ, ziyaret için, "HDP'lilerin bakanlığımıza müracaatları olmadı. Müracaat geldiğinde değerlendirmeyi yapacağız. Milletvekilleriyle ilgili izin verme yetkisi Adalet Bakanlığı'nda milletvekili olmayanlarla ilgili başka bir prosedür var. Milletvekillerinin bu haftasonu gitmeleriyle ilgili bir talep var ve biz de olumlu bakıyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir