Brezilya'nın görünümü 'negatif'e düştü

Moody's Brezilya'nın not görünümünü "negatife" düşürdü, kredi notunu Baa2 olarak teyit etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Brezilya'nın not görünümünü "durağandan" "negatife" çekti, ülkenin "Baa2" olan notunu teyit etti. 

Moody's'den yapılan açıklamada, Brezilya'nın "Baa2" olan kredi notunun teyit edildiği, not görünümünün ise negatife çekildiğini belirtildi. Not değişimine gerekçe olarak "devam eden düşük ekonomik büyümeden kaynaklı riskler" ve "bozulan borç ölçütleri" gösterildi. 

Açıklamada, "Brezilya'nın ekonomisindeki büyümede azalmanın devam etmesi, yakın vadede potansiyel büyüme oranlarına geri dönülmesi için çok az işaret sağlıyor. Piyasa algısının bozulması ise sabit sermaye birikimini etkiliyor" ifadeleri kullanıldı. 

Brezilya'nın önündeki mali sıkıntıların, ülkenin kamu borcunun yükselmesine neden olabileceğine işaret edilen açıklamaya göre, ülkenin finansal şoklara karşı direncini artıran uluslararası döviz rezervi ise Brezilya'nın kredi notunun Baa2 olarak teyit edilmesinin gerekçesi oldu. Açıklamada, Brezilya'nın döviz likidite seviyesinin, bütçe bilançosunun kırılganlıklarına ve küresel risk iştahındaki ani değişimlere karşı tampon oluşturduğu ve direnç kazandırdığı belirtildi. 

Brezilya ekonomisinin düşük büyümesini sürdürmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada, ülke ekonomisinin bu yılki gayri safi yurtiçi hasıla büyümesinin ise potansiyelinin altında kalarak, yüzde 3'ten daha düşük gerçekleşeceği tahminine yer verildi. Moody's, Brezilya ekonomisinin bu yıl yüzde 1'in alında bir büyüme gösterebileceğine, bu oranın 2009'dan beri en düşük seviye olacağına dikkati çekti. Kuruluş, Brezilya'nın gelecek yıl ise ekonomik büyümesinin yüzde 2'nin altında seyredebileceği uyarısında da bulundu. 

  

Bu konularda ilginizi çekebilir