Brisa 133,2 milyon lira net kar elde etti

Şirket, ocak-eylül 2014 döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla satış adedi bazında yüzde 6,7, toplam satış gelirlerinde ise yüzde 10,7'lik artış kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bridgestone, Lassa, Bandag, Firestone ve Dayton markaları ile Türkiye lastik pazarında faaliyet gösteren Brisa, bu yılın 9 aylık döneminde 133,2 milyon lira net kar elde etti. 

Brisa'dan yapılan açıklamaya göre şirket, ocak-eylül 2014 döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla satış adedi bazında yüzde 6,7, toplam satış gelirlerinde ise yüzde 10,7'lik artış kaydetti. Şirketin 3. çeyrekteki toplam satış gelirleri 1 milyar 212,3 milyon lira seviyesinde gerçekleşirken, 9 aylık net dönem karı yüzde 22 artışla 133,2 milyon lira oldu.  

Bu yılın 3. çeyreği sonunda Türkiye'deki araç üretimi, 2013 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 0,5 azaldı. Hafif ve ağır ticari araç üretimi, yurt içi ve ihraç pazarlarındaki gelişmeler nedeniyle gerilerken, Avrupa'daki toparlanmanın etkisi binek araç grubuna yüzde 14'lük büyüme olarak yansıdı. 

Araç üretimindeki bu gelişmelere rağmen Brisa'nın özellikle ticari orijinal ekipman lastikleri satış adedi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 arttı. Brisa'nın uluslararası satış adetlerinde de geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 22 artış kaydedildi.  

Açıklamada görüşlerine yer verilen Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, Türkiye'deki araç üretiminin azaldığı bir dönemde ticari orijinal ekipman lastikleri satış adedinde yüzde 40'lık artış sağlamalarının önemli bir performans göstergesi olduğunu aktardı. Bayman, şu değerlendirmeleri de yaptı: 

"Türkiye lastik yenileme pazarında da bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 8,5 küçülme yaşanırken, Brisa olarak, pazardan daha iyi bir performans sergiledik. Dünya ekonomisi ve coğrafyamızdaki zorlayıcı koşulların etkilerini azaltacak önlemleri alırken, iç pazar ve uluslararası pazarlar arasındaki dengeyi kurmayı başardık. Müşterilerimizin bulunduğu ve ihtiyaç duyduğu her yerde olabilmek için satış kanallarımıza yatırım yapmaya ve yenilikçi satış noktası konseptleri geliştirmeye devam ettik. Vizyonumuzda da olduğu gibi müşteri odaklı yenilikçi hizmetlerimizle gelecek için en iyi yolculuğu tasarlamak için çalışıyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir