BTK'dan işletmecilere broşür yükümlülüğü

BTK, geniş tüketici kitlesine ulaşabilmek amacıyla mobil telefon işletmecilerine tüketici bilgilendirme panosu ya da broşür metni hazırlayarak dağıtma yükümlülüğü getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), geniş tüketici kitlesine ulaşabilmek amacıyla mobil telefon işletmecilerine tüketici bilgilendirme panosu ya da  broşür metni hazırlayarak dağıtma yükümlülüğü getirdi. 

BTK'nın internet sitesinde yer alan duyuruda, Kurumun yaptığı düzenlemelerle tüketicilere çeşitli haklar verildiği, ancak abonelerin bu haklardan haberdar olmaması nedeniyle mağduriyetlerin yaşanabildiği ifade edildi. Elektronik haberleşme hizmetlerine abone olurken ve bu hizmetlerden yararlanırken abonelerin istemedikleri faturalarla karşılaşmaması için dikkat edilecek hususların tüketiciler tarafından bilinmesinin önemine işaret edilen duyuruda, şunlar kaydedildi: 

"Bu kapsamda, Kurumumuzca, tüketicilerin bilgi eksikliğinden kaynaklanabilecek olası mağduriyetlerin önüne geçilmesini teminen Kurumumuza yapılan başvurularda abonelerce sorun yaşandığı tespit edilen ve tüketiciler tarafından bilinmesinde fayda görülen hususlara ilişkin soru ve cevapların yer aldığı 'Tüketici Bilgilendirme Rehberi' hazırlanmıştır. Konuya ilişkin alınan Kurul Kararı ile hazırlanmış olan bilgilendirme rehberinin her üç mobil telefon işletmecisinin internet sitesinde yayımlanması gerekmektedir. Ayrıca söz konusu bilgilendirme rehberi Kurumumuz internet sitesinde de yayımlanmaktadır." 

İşletmecilere pano ve broşür yükümlülüğü 

BTK, geniş tüketici kitlesine ulaşabilmek amacıyla mobil telefon işletmecilerine tüketici bilgilendirme panosu ya da broşür metni hazırlayarak dağıtma yükümlülüğü getirdi. Bu kapsamda işletmeciler, tüketicileri bilgilendirmeye yönelik hazırlanan metni uygun ebat ve aboneler tarafından kolay okunabilir olacak şekilde basımını yaparak bayilerinde pano olarak bulunduracak ya da abonelere dağıtılmak üzere broşür hazırlayacak. İşletmeciler gerekli hazırlıkları 2 ay içinde tamamlayacak.  

Bu konularda ilginizi çekebilir