'Bu Cumhuriyet nefreti ne?'

Deniz Baykal, AK Parti Milletvekili Tülay Babuşçu'nun 'reklam arası' çıkışına ilişkin, "Bu Cumhuriyet nefreti nedir? Cumhuriyet'e karşı derin saygısızlık nerden kaynaklanıyor?" ifadelerini kullandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Deniz Baykal, iki günlük İzmir ziyaretine Adnan Menderes Havaalanı'nda basın toplantısıyla başladı. CHP İl Başkanı Bedri Serter, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP'lilerin karşıladığı Baykal, AK Parti Milletvekili Tülay Babuşçu'nun 'reklam arası' çıkışına sert bir dille yanıt verdi.

Baykal, AK Parti Milletvekili Tülay Babuşçu'nun adını vermeden Cumhuriyet dönemi için "90 yıllık reklam arası" benzetmesiyle ilgili de sert eleştirilerde bulundu. Baykal, şöyle konuştu:

"Bu nedir? Bu Cumhuriyet nefreti nedir Allah aşkına? Tarihimize geçmişe saygımız var. İftihar edeceğimiz üzüleceğimiz dönemler var. Ama bizim geçmişimiz; Şanlı bir tarihimiz var. 90 yıl bu coğrafyada ayakta kalmayı başarmışız. Heryer yangın yerine dönüşmüşken, çevremiz yakılıp- yılırken, yangın Avrupa'ya sıçramaya başlamışken biz barış uyum istikrar ülkesi gibi varlığımızı sürdürüyoruz. Çünkü sağlam temelimiz var. Böyle bir ortamda Cumhuriyet dönemini bir parantez, reklam arası sayma anlayışı! Cumhuriyet'e karşı derin saygısızlık sevgisizlik nerden kaynaklanıyor? Allah akıl- izan versin." 

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, isim vermeden giderek birilerinin hafif bir şımarıklık içine girerek niyetlerini hesapların giderek daha açık ortaya koymaya başladığını söyledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir