Bulgaristan’la imza martta

Bulgaristan Türkiye ile doğalgaz boru hattı bağlantısı için mart ayında anlaşma imzalayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SOFYA - Bulgaristan Enerji Bakanı Dragomir Stoynev, Türkiye ile ülkesi arasında bir doğalgaz boru hattı bağlantısı inşa edilmesine ilişkin anlaşmanın Mart ayında imzalanacağını söyledi.

Sofya'yı ziyaret eden Enerji Bakanı Taner Yıldız ile görüşmesinden sonra gazetecilere açıklama yapan Stoynev, Türkiye'ye gelen Azeri gazının Bulgaristan'a ulaşmasını sağlayacak olan 190 km uzunluğundaki bağlantı hattının iki yıl içinde işletmeye girmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Stoynev, "(Yıldız ile) boru hattının en kısa sürede inşa edilmesi için siyasi karar almakla kalmadık, aynı zamanda inşatla ilgili somut takvimi de oluşturduk" dedi.

Doğalgaz ihtiyacının yüzde 90'ından fazlasını Rus Gazprom'dan gelen tek bir hat üzerinden alan Bulgaristan, kaynak bağımlılığını azaltmak istiyor.

İki bakan, Türkiye'nin artan elektrik ihtiyacının karşılanması için Bulgaristan devlet elektrik üretim şirketi NEK'ten ihraç edilen elektriğin artırılması amacıyla Türkiye'de bir ortak yatırım konusunda da anlaştılar.

Yıldız, iki ülke arasında halen 600 MW olan enerji ihracatı kapasitesinin 1,300-1,400 MW'a yükseltilebileceğini söyledi.