'Bütün güçleri kucaklamak zorundayız'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP sağa mı kayıyor eleştirilerine yanıt verdi. Yaşananların sağ sol olayının ötesine bir yere geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bütün güçleri kucaklamak zorundayız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Merkezi'nde basının karşısına çıkan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

TBMM'de kabul edilen MİT Yasası'na yönelik çekincelerini ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP sağa mı kayıyor" eleştirilerine de şu sözlerle yanıt verdi:

CHP sağa mı kayıyor diye eleştiriler geliyor. Bu yaşadıklarımız sağ sol olayının ötesine bir yere geldi. Bütün güçleri kucaklamak zorundayız. Esnaf, memur, işadamı herkesi kucaklamak zorundayız. Demokrasi gidiyor, başka işlerle uğraşıyoruz." dedi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Yarın hepiniz göreceksiniz. Bir gazetemiz CHP’nin nasıl fişlendiğine dair belgeleri yayınladı. Kayseri’de, Erzurum’da oturan da fişlenecek. Bu dönemi başlattılar. Bunu aşmak zorundayız.

"Üniversite yazısını kaldırsınlar"

Baskıcı rejimler dünyanın hiçbir yerinde başarıya ulaşamamıştır. Her türlü yasal düzenlemeyi yapmak istiyorlar kendilerini iktidarda tutmak için. Demokrasiyi güçlendirmek her yurttaşın görevidir. Bütün bu yapı içinde sessizliğini koruyan üniversiteleri affetmek mümkün değil. Bilim yuvası olan yerler bilim öğretmiyorlar. Bu üniversiteler şimdi konuşmayacak da ne zaman konuşacaklar?Osmanlı'nın medreseleri daha cesurdu. Tabelalarındaki "üniversite"yi kaldırsınlar. 

AKP'nin içinde bu tekliflere bu düzenlemelere onay veren vekillere sesleniyorum. Çocuklarınıza çok ağır bir miras bırakıyorsunuz. Benim babam totaliler demokrasinin türkiye'ye gelmesi konusunda destek vererek el kaldırdı diyecekler

"İşçi sendikaları işçiyi savunmuyor"

"İşçi sendikaları, işçinin parasıyla gazete çıkaran sendikalar. İşçinin hakkını savunmaktan aciz sendikalar. Hukukun güvenliğini dahi savunmaktan aciz hale gelmişler.

"Türkiye lehine konuşan ülke kalmadı"

"Kendi coğrafyasında yalnızlaşan bir Türkiye'yi görüyoruz. Tarihinin hiç bir döneminde Türkiye bu kadar yalnızlaşmadı. Kim Türkiye lehine bir cümle kullanıyor?

Bu konularda ilginizi çekebilir