'Büyük bir gözaltı ortamında yaşıyoruz'

Özgürlüğüne kavuşmasının 1. yıl dönümünde konuşan CHP'li Balbay, "Ben ve ailem, şu anda büyük bir gözaltı ortamında yaşamaktayız. Sadece biz değil, pek çok kişi farklı yöntemlerle izleniyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Türkiye'de hiç kimsenin hukuk güvenliğinin olmadığını savundu. 

Balbay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugün özgürlüğüne kavuşmasının birinci yılı olduğunu anımsattı. 

Meclis'teki 8 milletvekili ile yüzlerce kişinin özgürlüğüne kavuştuğunu ancak bu davaların nasıl seyredeceğinin belli olmadığını ifade eden Balbay, "Gelecek dönemde Yargıtay'dan yerel mahkemeye kadar nasıl bir biçimlenmenin sonrasında bu davaların yeniden görüleceği belli değil" dedi. Balbay, bu durumun da sadece bu davalarla yüz yüze kalanların değil tüm toplumun gizli veya açık bir tehditle karşı karşıya kaldığı anlamına geldiğini savundu. 

"Ben ve ailem, şu anda büyük bir gözaltı ortamında yaşamaktayız" ifadesini kullanan Balbay, sadece kendilerinin değil pek çok kişinin farklı yöntemlerle izlendiğini veya değişiklik tehditlerle karşı karşıya kaldığını kaydetti. 

"Basın mensupları ilk saldırılacak kişiler"

Yarın, 10 Aralık İnsan Hakları Günü olduğunu hatırlatan Balbay, "İnsan hakları günü insan haklamalarına dönüşmüş durumda? Özellikle basın mensupları toplumsal olaylarda ilk saldırılacak kişiler konumdadır" dedi. 

Son dönemde çıkan yargı paketleri ve iç güvenlik paketlerinin toplamda "toplumla mücadele yasaları" olduğunu öne süren Balbay, "Özgürlük kullanılabilirse vardır, kullanılamazsa yoktur" diye konuştu. 

Balbay, Türkiye'de hiç kimsenin hukuk güvenliğinin olmadığını savundu. 

Soruşturma Komisyonu çalışmalarının haberleştirilmesini çok önemsediğini ve "bunu bir devrim olarak gördüğünü" belirten Balbay, "Önümüzdeki dönemde bu tutumun devam etmesi halinde bu yasakların çöpe gideceğine inanıyorum" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir