Cacharel: Tüm dünyada 'Aydınlı' diyebiliriz

Cacharel'in kurucusu ve ve Dünya Başkanı Mr. Jean Bousquet erkek giyiminde Aydınlı Grubu'nun operasyonlarını dünya geneline yayarak yola birlikte devam edebileceklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Cacharel'in kurucusu ve Dünya Başkanı Jean Bousquet, erkek giyiminde yeni konsept mağazalarının tanıtımı için İstanbul'daydı. Zorlu Center'daki yeni mağazanın açılışında konuşan Bousquet, Türkiye'de ortağı ve erkek giyiminde dünyadaki tek lisansörü Aydınlı Grup'tan çok memnun olduklarını dile getirdi. Erkek giyiminde dünya genelinde elde ettikleri cironun yüzde 20'sini Aydınlı Grup'un yaptığını belirten Bousquet, erkek giyiminde dünya genelindeki bütün operasyonlarında Aydınlı Grup ile çalışmak isteyip istemeyecekleri yönündeki soruya, "Türkiye pazarına Aydınlı Grup ile birlikte 1995 yılında girdik. Birlikteliğimizin 20'nci yılını kutluyoruz. Tek bir ortakla çalışmak daha fazla ortakla çalışmaya göre daha iyi. 1995'ten bu yana epey yol kaydettik. Böyle bir grup bulmak zor. Ortak çıkarlarımız aynı yöne gidiyorsa bu birliktelik dünya geneline yayılabilir. Parfümde bütün dünya genelinde Loreal'le çalışıyoruz. Erkek giyiminde Aydınlı ile neden olmasın" cevabını verdi. 

'Kadın koleksiyonu için görüşmeler var'

Cacharel kadın ilkbahar 2015 koleksiyonunun Türkiye'ye getirilmesi konusunda da Aydınlı Grup ile görüşmelerinin devam ettiği bilgisini veren Bousquet, bu koleksiyonu ilk kez haziran 2014'te İstanbul'da sunacaklarını belirtti. Erkek giyimin merkezinin İstanbul kadın giyim merkezinin ise Paris olduğunu ifade eden Bousquet, sektörde yüzde 25 daha fazla etkiye sahip olan kadın giyiminde ilk mağazalarını ise 2015'te Paris'te açmayı planladıklarını açıkladı. 

Tasarım ucuzlayacak gençler şıklaşacak

Tekstil sektörüne ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bousquet, geçtiğimiz 10 yıla göre gençlerin eskisinden daha kötü giyindiğini gözlemlediğini söyledi.  Bunda yüksek fiyatlandırmaların da etkisi olduğunu belirten Bousquet, şu anda dünyada stilistlerin hazırladığı hazır giyimin kaybolmuş durumda olduğuna dikkat çekti. Bousquet, şöyle devam etti: 

"Yüksek kaliteli hazır giyimin de gençlere sunulabilmesi gerekiyor. Ulaşılabilir lüksü ulaşılabilir fiyatlarla sunma yoluna gideceğiz. Aydınlı Grup ile pazara yeni bir boyut kazandırmak için bunu yapacağız. Stilistlerin hazırladığı hazır giyime biraz daha yer açılmalı. Genel olarak fiyatlar yüksek, gençlerin erişebileceği fiyatlar değil. Dolayısıyla odaklanmamız gereken nokta maliyeti düşürüp aynı kalitede ürün oluşturmak. Bu bir ekip çalışmasıdır. Kadın koleksiyonunu da Türkiye'ye bu doğrultuda getirmeye çalışacağız." 

Bu yıl 11 mağaza açılacak

Yeni konsept mağazanın tanıtımına Aydınlı Grup Genel Müdürü Levent Özkan da katıldı. Önümüzdeki 10 yılda açılacak tüm Cacharel mağazalarında bu yeni konseptin uygulanacağını söyleyen Özkan, 2014 yılı sonuna kadar dünya genelinde 11 yeni mağaza ile hizmet vermeyi hedeflediklerini kaydetti.

2014 ciro hedefi 135 milyon TL 

Özkan, 2013 yılını Türkiye'de 55 milyon TL, yurtdışında 62.6 milyon TL olmak üzere toplamda 117.6 milyon TL ciro ile kapatan Cacharel'in 2014'ün sonuna kadar yüzde 15 büyüme ile 135 milyon TL ciro hedeflediğini söyledi. 2013'te m2 başına 8.500-¬ 9.000 lira arasında gelir elde ettiklerine dikkat çeken Özkan, bu yıl sonuna kadar açılacak 11 yeni mağaza hedefi içinse şöyle konuştu: 
"2014 sonuna kadar 7'si yurtdışında 4'ü Türkiye'de olmak üzere 11 yeni mağaza açmayı hedefliyoruz. Türkiye'de, İstanbul ve Ankara'da, yutrdışında Özbekistan ve Doğu Avrupa'da bir ülkede ilk mağazalarımızı açacağız. Mağaza başı 400 bin lira yatırım yapacağız."

'Kilidi çevirir çevirmez ciro üretmeye başlıyoruz' 

Özkan, bir soru üzerine Aydınlı markasını yaratma gibi bir niyetleri olmadığını belirterek, "Sektörde var olmak için iki yol var. Biri kendi markanı yaratmak diğeri yabancı markalarla çalışmak. Biz yabancı markalarla evlilik yapıyoruz. Kendi markanı yaratmak zaman, yatırım ve sabır gerekiyor. Ancak Cacharel gibi bir marka ile çalıştığınızda mağazalar açmak daha kolay oluyor. Kilidi çevirir çevirmez ciro üretmeye başlıyoruz. Bir dünya markasının erkek giyiminde merkez İstanbul demesi, kendi markanı yaratmaktan daha önemli. Biz bu yolu benimsedik" cevabını verdi. 
Özkan, 2013 sonu itibariyle 618 milyon TL'ye ulaşan cirosu ile Aydınlı Grup'un 2018 yılında yurtdışında yurtiçinden daha iyi hale geleceğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir