CarrefourSA'dan 9 ayda 9,9 milyon lira net kar

CarrefourSA Genel Müdürü Nane, "Hedefimiz 2016 yılı sonunda 5 milyar lira toplam satış ile bin markete ulaşarak 15 bin kişilik dev bir aile olmak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CarrefourSA, 2014'ün 9 aylık döneminde 9 milyon 865 bin lira net kar elde etti. 

CarrefourSA'dan yapılan açıklamaya göre, çoğunluk hisselerinin Sabancı Grubu'na geçmesinin ardından yeni bir döneme başlayan şirket, yılın 9 aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. 

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre, şirketin bu yılın üçüncü çeyreğinde net kar seviyesi 5 milyon 428 bin lira olarak gerçekleşirken, dokuz aylık konsolide net karı 9 milyon 865 bin liraya ulaştı. 

Şirketin cirosu ise geçen yılın dokuz aylık dönemine oranla yüzde 22 artarak 2 milyar 297 milyon lira olarak gerçekleşti. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane, sene başından beri 87 yeni market açarak market sayısını eylül sonu itibarıyla 304'e ulaştırdıklarını bildirdi. 

Yönetimi devraldıkları günden bugüne kadar geçen süreçte şirketin performansının iyileştirilmesi hedefiyle çalışmalarına başladıklarını aktaran Nane, "2014 yılının 9 aylık döneminde, piyasa koşullarını ve müşteri taleplerini yakından takip ederek gerçekleştirdiğimiz ürün yönetimi ve büyüme stratejisi ile karlılık ve ciro hedeflerimiz doğrultusunda çok başarılı bir sonuç aldık" ifadelerini kullandı. 

Şirketin geçen 20 yılın ardından bugün Sabancı Holding'in de gücünü arkasına alarak sıcak, samimi, yalın, hızlı ve modern bir marka kültürüyle hak ettiği noktaya doğru ilerlediğini belirten Nane'in açıklamada şu görüşlerine de yer verildi: 

"Bu yıl insan kaynaklarından, teknolojik altyapıya kadar birçok alanda değişim yaratacak yatırımlara imza attık ve bu yatırımlarımızın meyvelerini toplamaya başladık. Bu başarı elbette tüm ekibimize ait. 2016 yılı hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Hedefimiz 2016 yılı sonunda 5 milyar lira toplam satış ile bin markete ulaşarak 15 bin kişilik dev bir aile olmak."  

Bu konularda ilginizi çekebilir