Chem Show Eurasia kapılarını açtı

6. Uluslararası Kimya Sanayi Grup Fuarı Chem Show Eurasia 2014'ü 10 binin üzerinde sektör profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Artkim Fuarcılık organizatörlüğünde Kimya Sektör Platformu Desteği ile Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen “6. Uluslararası Kimya Sanayi Grup Fuarı” Chem Show Eurasia 2014, kapılarını açtı. 18 Ekim'e kadar açık olacak fuara 50 ülkeden binin üzerinde firma ve firma temsilciliği katılıyor.

Yurtiçi ve yurtdışından, 10.000’in üzerinde sektör profesyonelinin ziyaret etmesi beklenen fuarda eş zamanlı olarak Ekonomi Bakanlığı Alım Heyeti Programı da düzenleniyor.

Chem Show Eurasia 2014'te; Boya, Yapıştırıcı, Yapı Kimyasalları, Kozmetik, Deterjan, İlaç, Petrokimya, Kağıt, Kauçuk, Gıda, Seramik, Cam, Emaye, Plastik, Tekstil Kimyasalları, Deri Kimyasalları, Kimyasal Ara Ürünler üretiminde kullanılan, hammadde, özel ve spesifik kimyasalların yer aldığı ve aynı zamanda üretim yapmak için gerekli olan Laboratuar, makine, ekipman, ambalaj ve sistemleri sergileniyor.

Artkim Fuarcılık Direktörü Cengiz Yaman; geçtiğimiz mayıs ayında Cumhuriyet tarihindeki en yüksek rakama ulaşılan Türkiye ihracatında, en hızlı artış gösteren 4 sektörden birinin kimya sektörü olduğunu belirterek, dünya kimya sanayii pazarının yüzde 38’ini ana kimyasallar, yüzde 27’sini özel kimyasallar, yüzde 25’ini farmasötikler ve yüzde 10’unu ise tüketici kimyasallarının oluşturduğunu söyledi. Yaman; Türkiye’den AB ülkeleri ve Ortadoğu ülkelerine yapılan ihracata dikkat çekerek, son yıllarda dünya kimya sanayiindeki hakimiyetin de Avrupa Birliği ülkelerinden Uzak Doğu ve Asya’ya doğru kaydığını ifade etti.