CHP, Youtube için AYM'ye başvurdu

CHP'li Tanal, Youtube’a erişimin engellenmesinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10. maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Youtube’a erişimin engellenmesinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu. 

Tanal, Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı bireysel başvuruda Anayasa'nın 13. maddesine göre, temel hak ve hürriyetlerin, özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasa’nın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ancak kanunla sınırlanabileceğini söyledi. 

Tanal, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi madde 10'a göre herkesin görüşlerini açıklama ve anlatım özgürlüğüne sahip olduğunu ifade etti. 

Tanal, Anayasa madde 90'a göre; usulüne göre yürürlüğe konulmuş milletlerarası andlaşmaların kanun hükmünde olduğunu belirterek, “Söz konusu yasaklama Anayasanın sözüne ve ruhuna, demokratik toplum düzeninin ve laik Cumhuriyetin gereklerine ve ölçülülük ilkesine ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10. maddesine aykırı teşkil etmektedir” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir