CHP'den "17 Aralık kararı"na tepki

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında takipsizlik kararı verilmesine ilişkin hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan CHP'li Tanrıkulu, "Yargı fiilen AKP Hükümetinin maşası haline gelmiştir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında takipsizlik kararı verilmesini “Yargı fiilen AKP Hükümetinin maşası haline gelmiştir” diye değerlendirdi.

Tanrıkulu yaptığı açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında yargılanan 53 kişi hakkında takipsizlik kararı vererek yüz karası bir utanca imza attığını iddia ederek şöyle dedi:

“Soruşturma kapsamında elde edilen onlarca bilgi, belge, bulgu ve delilin üstü AKP Hükümetinin baskıları sonucu yargıya kapattırılmıştır. Böylece Türkiye’de yolsuzluğu ve rüşveti soruşturacak bir yargının kalmadığı da ortaya çıkmıştır.

"Rüşvet ve yolsuzluk meşru hale gelmiştir"

AKP Hükümeti, üyelerinin bulaştığı bu pisliği yargıya, üstelik hukuktan, ahlaktan yoksun bir yöntemle temizletmiştir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın takipsizlik kararı tarihe bir utanç belgesi olarak geçerken, rüşvet ve yolsuzluk meşru hale gelmiştir. Artık AKP Hükümetinden rüşvet ve yolsuzluğu yasal hale getirecek bir düzenlemeyi bir an önce Meclis’e getirmesini bekliyoruz!”
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın söz konusu kararının HSYK seçimlerinden hemen sonraya denk gelmesinin tesadüfi olmadığını ifade eden Tanrıkulu, “AKP Hükümeti, HSYK seçimleri öncesinde yargıçlara yaptığı baskıyla kendi yandaşlarının seçilmesini sağlamayı, böylece 17 Aralık soruşturmasını engellemeyi hedeflemiş ve bu hedefinde de başarılı olmuştur. Bu saatten sonra yargıdan adalet beklemek mümkün değildir. Çünkü yargı fiilen AKP hükümetinin maşası haline gelmiştir. Eğer bir ülkede yolsuzluğa ve rüşvete bulaşmış kişiler toplum içine çıkabiliyorsa, o ülkede ne yargı kalmıştır ne de siyasi ahlak! AKP iktidarının Türkiye’deki en büyük icraatı da rüşvet vereni, rüşvet alanı aklayacak bir yargıyı tesis etmiş olmasıdır. Ancak gerek AKP Hükümeti gerekse onun maşası görevine soyunan yargıçlar bilmelidir ki hiçbir pislik ilelebet ak kalamaz! Suçlular er veya geç suçlarının hesabını verecekler” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir