CHP'den "Adil ol TRT" protestosu

TRT'yi muhalefet partilerini görmezden gelmekle suçlayan CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı, sprey boyayla TRT binası önüne "Adil ol TRT" yazdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP, cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki yayınlarında ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle TRT'yi, Ulus'taki binası önünde protesto etti. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay'ın da katıldığı gösteride konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, bir haber kanalının haber olması için bu protestoyu düzenlediklerini belirtti. 

TRT'nin haber görevini yerine getirmediğini savunan Salıcı, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimlerden önce belli kurallar koyduğunu anımsatarak, TRT'nin seçim dönemlerinde bütün adaylara yer vermesi konusunda yükümlülüğü olduğunu söyledi. 

Salıcı, TRT'nin bünyesindeki bütün kanallarda Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yer aldığını dile getirerek, "Yerel seçimlerde 22 Şubat-2 Mart'ta AK Parti'ye 13 saat 32 dakika, MHP'ye 48 dakika, CHP'ye 45 dakika, BDP'ye ise sadece 2 dakika ayırmıştır. Bu, yerel seçim döneminde 10 günlük sürede yapmış oldukları uygulama" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı seçimlerinde de TRT'nin yanlı davrandığını iddia eden Salıcı, şöyle devam etti: 

"TRT, 3 Temmuz'da bütün adaylar kesinleştikten sonra Recep Tayyip Erdoğan'a 12 dakika 30 saniye ayırmış.  Sayın İhsanoğlu'na ve Sayın Demirtaş'a hiç yer vermemiş ve onları görmezden gelmiş. 4 Temmuz'da ise Recep Tayyip Erdoğan'a 1 saat ayırmış, Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'na 1 dakika, Sayın Demirtaş'ı görmezden gelmiştir. Böyle bir politikayla karşı karşıyayız. Burada devletin kanalını muhatap alıyoruz. Bunun nedeni ise sizlerin ödediği faturalardan yüzde 2 TRT payı kesiliyor. 76 milyon yurttaşımızın tamamının alışveriş yaparken de ödemiş olduğu vergilerle kar amacı gütmeden yayın yapması gereken bir kurumla karşı karşıyayız. TRT, yayınlarını tarafsız şekilde yapmıyor, vergilerimizi çarçur ediyor, muhalefet partilerini görmezden geliyor." 

Salıcı, konuşmasının ardından sprey boyayla TRT binası önüne "Adil ol TRT" yazdı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir