CHP'den göçmen kaçakçılığı için teklif

CHP göçmen kaçaklığının önlenmesi için kanun teklifi verdi. Teklifte," Kaçakçılığı yapanla beraber yapılan aracın sicilindeki kişi de aynı cezayı çekmeli" denildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifinde 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik yapılması öngörülüyor. 

Türkiye'nin coğrafi konumu itibariyle yasadışı göç ve insan kaçakçılığı hususunda kayda değer bir öneminin bulunduğu belirtilen teklifin gerekçesinde, "Yasadışı göç ya da insan kaçakçılığı kara yoluyla olduğu gibi deniz yoluyla da yapılmaktadır. Kaçakların transferlerini sağlayanlar ile birlikte transferin yapıldığı deniz yolu ulaşım aracının gemi sicilinde kayıtlı olduğu kişi ya da kişiler de aynı suçtan yargılanmalı ve bu kapsamda uygulanacak olan cezalar da arttırılmalıdır" deniliyor. 

Teklifi göre, göçmen kaçakçılarının sebep oldukları öldürme suçunun birden fazla kişiye sirayet etmesi durumunda ceza artırılıyor. Ayrıca, kaçakları taşıyan kara, hava ya da deniz araçlarının sahibi ya da sahiplerinin de cezaları yükseltiliyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir