CHP'den takipsizlik kararına itiraz

CHP İstanbul Milletvekili Tanal, İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturması kapsamında 53 kişi hakkında verilen takipsizlik kararına itirazda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturması kapsamında, iş adamı Rıza Sarraf ile Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan'ın da arasında bulunduğu 53 kişi hakkında verilen takipsizlik kararına itirazda bulundu. 

Tanal, itiraz dilekçesini, kararı veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. 

"Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve yönetmek, suç örgütünün amaçları doğrultusunda faaliyette bulunmak, suçtan elde edilmiş mal varlığını aklamak, sahte belge düzenlemek, rüşvet vermek, kaçakçılık, fuhuş için kadın temin etmek" suçlamalarıyla yürütülen soruşturmada, "Usulüne uygun delil toplanmadığı, suçun unsurlarının oluşmadığı ve herhangi bir örgüte rastlanmadığı" gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği belirtilen dilekçede, şu değerlendirmelerde bulunuldu: 

"Eksik inceleme yapılarak, gerekli bilgi ve belgeler istenmeden, tanıkların ifadeleri alınmadan, bilirkişi incelemesi yapılmadan, hukuki nitelendirmede yanılarak, soyut gerekçelerle karar verilmesi usul ve yasaya aykırılık teşkil etmektedir. Yine 2012/120653 sayılı soruşturma, devletin menfaatini de açıkça ilgilendirmektedir. Fakat devletin menfaatini yakından ilgilendiren bu soruşturma kapsamında Hazine'ye veya başka herhangi bir devlet kurumuna ihbarda bulunulmamıştır. Bu anlamda da etkin soruşturma yürütülememiştir." 

"Yeterli delil bulunmadığından bahisle takipsizlik kararı verilmesinin kamu vicdanını yaraladığı" ifade edilen dilekçede, bu gerekçelerle takipsizlik kararının kaldırılması ve şüpheliler hakkında dava açılması istendi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir