"CHP'nin genel af söylemi talihsizlik"

MHP Grup Başkanvekili Vural, "Genel af tartışmaları yapılması, Türk milletinin terörle mücadelesini zafiyetine uğratır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ana muhalefet partisinin, genel af söylemiyle Anayasa değişikliğini bağdaştırmasının "büyük bir talihsizlik" olduğunu söyledi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, genel af talebini "büyük bir talihsizlik" olarak gördüklerini ifade ederek, "Böyle pis ve kirli görüşmeler yapılırken, terör örgütünü muhatap alıp görüşmeler yapılması, ondan sonra da terörist başını da kapsayacak genel af taleplerinin kimin değirmenine su taşıdığını herkes iyi bilmelidir" dedi.

Anamuhalefet partisinin genel af söylemiyle Anayasa değişikliğini bağdaştırmasının "büyük bir talihsizlik" olduğunu dile getiren Vural, şunları söyledi:

"Bugün milletimize Anayasa değişikliğinin hangi tuzakları içerdiğini anlatmamız lazım. Kalkıp boy, soy, sop, KDV ile referandumu genel seçiminin parçası yapıp Anayasa değişikliği konusunda vatandaşları aydınlatamayız.

İmralı canisine genel af tartışmaları yapılması, Türk milletinin terörle mücadelesini zafiyetine uğratır. Herkesi sorumluluğa davet ediyoruz. Bunlar yanlış işlerdir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı bu açıklama bir anamuhalefet partisi açısından büyük bir talihsizlik olmuştur. AKP ile CHP'nin kimler tarafından böyle bir sürece doğru sürüklenmek istendiği, kimlerin bunları empoze ettiğini milletimiz merak etmektedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir