Çiçek, Meclis'te güvenlik önlemleri için destek istedi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'teki güvenlik uygulamalarına ilişkin alınan önlemler listesini gruplara gönderdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'teki güvenlik uygulamalarına ilişkin alınan önlemler listesini gruplara göndererek, güvenliğin tam olarak sağlanması ve milletvekillerinin yasama faaliyetlerini daha sağlıklı yürütülebilmesi için kararların uygulanmasını istedi.

Çiçek, AK Parti, CHP, MHP ve BDP Grup başkanlıklarına gönderdiği yazıda, dört partinin grup başkanvekilleri ve idare amirleriyle yaptıkları toplantıda, TBMM'deki güvenlik uygulamalarına ilişkin mutabakata varıldığını anımsattı.

Gruplara, mutabakat sağlanarak, imza altına alınan önerileri gönderen Çiçek, yazısında, "TBMM'nin güvenliğinin tam olarak sağlanması ve milletvekillerimizin yasama faaliyetlerini daha sağlıklı yürütebilmeleri için kararların eksiksiz uygulanması önem arz etmektedir. Bu konuda grubunuza mensup milletvekillerinin bilgilendirilmesini ve desteğinizi rica ederim" ifadelerini kullandı.

11 maddelik önlemler listesinde, grup iç yönetmeliklerine göre grup toplantılarının asli unsuru olan milletvekillerine çoğu zaman yer bulunamadığı belirtildi. Bu nedenle grup toplantılarına sadece grup başkanvekillerinin veya o gruba mensup milletvekillerinin imzasıyla gönderilecek listede adı olanların, salon kapasitesi dikkate alınarak alınması ve bu listenin mümkünse 1 gün önceden Meclis Başkanlığı'na gönderilmesi talep edildi.

TBMM'de uygulanacak güvenlik önlemleri şöyle:

-Grup ziyaretçileri, saat 10.00'dan önce ana binaya alınmayacak.

-Yerleşkede bulunan binalar için farklı renkte giriş kartları düzenlenecek. Kartlar, o bina dışında kullanılmayacak, ziyaretçiler sadece kartın geçerli olduğu binaya alınacak.

-Milletvekillerine ziyaretçi programı için şifre verilecek, program üzerinden ziyaretçi kaydı yaptırılacak, sadece kaydı olan ziyaretçi alınacak.

-Ana binaya sadece Genel Başkanlar, Başkanlık Divanı üyeleri ve grup başkanvekillerinin ziyaretçileri alınacak.

-Kulislere ve kulis bahçelerine ziyaretçi ve koruma alınmayacak, danışmanların ise sadece kısa süreli olarak girişlerine izin verilecek.

-Güvenlik Yönetmeliği gereği Genel Kurul'un çalışmaya başlamasından bir saat önce, Genel Kurul'un çalışmadığı mesai günlerinde ise saat 17.00'de ziyaret sona erdiğinden ziyaretçilere gerekli uyarılar yapılacak.

-Kapılarda kartsız, kontrolsüz girişlere izin verilmeyecek. Milletvekilleriyle gelen ziyaretçiler kart aldıktan sonra içeriye girebilecek.

-Ziyaretçi araçları yerleşkeye alınmayacak, Dikmen girişindeki otoparka alınacak.  

-7 bin 11 adet araç giriş kartı ile 9 bin 868 adet serbest giriş kartı gözden geçirilecek ve sadeleştirilecek

-Basın toplantısı salonuna ziyaretçi alınmayacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir