Çiçek'e, Sarraf'a ve Savcı'ya çattı

Fezlekeler görüşülürken Meclis TV'nin yayında olmamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, 'Bunun sorumlusu, TBMM'yi yöneten kişidir. Yani Cemil Çiçek'tir' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 4 eski bakanla ilgili önergeler için yapılan görüşmelerin Meclis TV’den verilmemesi nedeniyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i eleştirdi. TRT’nin iktidar borazanlığı yaptığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Günü gelince hesabını soracağız” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde 17 - 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile soruşturmalarda adı geçen 4 eski bakan vardı. 

Kılıçdaroğlu, "12 Şubat 2007 Kapıkule'de bir TIR yakalanır. 202 kilo eroin bulunur. Kapalı Çarşı'da bir döviz bürosu ile bağlantısı olduğu saptanıyor. döviz bürosunu işleten İranlı bir işadamı. 17 Aralık, sürecinin başlangıcı burasıdır" diyerek sözlerine başladı.

Daha sonra Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anan Kılıçdaroğlu, "İnandıkları davanın uğruna canlarını feda etiler. Hiç birisinin bireysel bir çıkarı yoktu. İdealler uğruna gittiler. Bu toplum onları asla unutmayacak. Rahmet diliyoruz. Onlar bu ülkenin dostları ve örneklerlerdir. 6 Mayıs'ta dar ağacına çıkanlar arkalarına hiç bakmadılar. Düşündüklerinden asla taviz vermediler. Onlar bizim demokrasi şehitlerimiz" dedi. 

Dün Meclis'te görüşülen fezlekelere değinen Kılıçdaroğlu, "17 Aralık'ı, 17 Aralık olarak görmemek lazım. Nasıl başladı acaba bu süreç? 12 Şubat 2007 Kapıkule'de bir tır yakalanır. 202 kilo eroin bulunur. Tabutların altına yerleştirilir. X- Ray cihazından saptanamaz. Bir köpek olayı aydınlatıyor ve eroini yakalıyor. Büyük rakam çıkınca olay araştırılıyor. Kapalı Çarşı'da bir döviz bürosu ile bağlantısı olduğu saptanıyor. Döviz bürosundan çok yüksek paraların kayıt dışı sirküle edildiği belirleniyor. Yargıca müracaat ediliyor Bunun üzerine dinleme kayıtlarına başlanılıyor. 17 Aralık, sürecinin başlangıcı burasıdır. Bakanlar, çocukları çıkıyor. 18 Nisan 2013'te olayı MİT de fark ediyor. Daha önceden de fark ediyor. Çünkü döviz bürosunu işleten İranlı bir işadamı. MİT, olayı görüyor. Olayın hükümete ulaştığını da görüyor. 18 Nisan 2013'te, Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne 3 sayfalık bir rapor koyuyor. Bütün olaylar dahil. Raporun sonuç bölümünde, Rıza Sarraf'ın ekonomi bakanı Çağlayan ve iç işleri bakanı Muammer Güler ile mevcut ilişkisinin ortaya çıkması, söz konusu hususların hükümet aleyhine kullanabileceği değerlendirilmiştir. Aralık'a kadar tık yok. Rıza Sarraf da MİT tarafından izlendiği kaygısını taşıyor. Muammer Güler'i arıyor. 'Araştırdım kimse seni takip etmiyor. Meraklanma sana bir şey olmaz gerekirse ben senin önüne yatarım' diyor" diye konuştu. 

Rıza Sarraf'ın ortak olduğu şirketlerin vergi tutarlarını açıkladı

Vergi rekortmenleri listesi üzerinden hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, Rıza Sarraf'ın ortak olduğu şirketlerin ödediği 'vergi tutarlarına' ilişkin listeyi grup toplantısında açıkladı. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Mart ayı vergi ayı listeye bakıyoruz. Bu iş adamları yok. havuzcular da yok. Türgevciler de yok. Bunlardan biri de Rıza Sarraf. Ne diyordu Türkiye’nin cari açığını ben kapattım diyordu. Listede adı var mı? Ama güzel bir şey yaptım. Sarraf’ın ortak olduğu şirketlerin ne kadar vergi verdiğini çıkarttım.

Royal Denizcilik: 7 milyon TL

Royal Holding:  360 TL

Volgan Gıda: 1 milyon 300 bin TL

Safir Altın: 1 milyon 900 bin TL

Kroyal Mobilya: 0 vergi.

Arca Otelcilik: 0 vergi

Havacılık şirketi: 0 vergi.

Bunlar aslında vergi ödüyorlar ama vergi dairesinden ödeyeceklerinden haberleri yok. Vergiyi paralel vergi dairesine Erdoğan’a yatırıyorlar. Elden nakit cash."

'Bunun sorumlusu, TBMM'yi yöneten Cemil Çiçek'tir'

Fezlekeler görüşülürken Meclis TV'nin yayında olmamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bütün seçim boyunca uyuyan vicdanlara seslendim. Fezlekeler görüşülürken niye sansür getiriyorsunuz? Bunun sorumlusu, TBMM'yi yöneten kişidir. Yani Cemil Çiçek'tir. Parlamento'yu halka kapatmak diye bir şey olabilir mi? İnternetteki yayını engellemeye çalışıyorsunuz" dedi. 

TRT'nin parti yayın sürelerinde eşitlik ilkesine uygulamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şimdi bu TRT tarafsız mı? İktidar borazanlığı yapıyor. Onun da hesabını soracağız. Gün gelecek hepsinin hesabını mutlaka soracağız" dedi. 

İfadeye çağıran Savcı'ya seslendi

Kılıçdaroğlu konuşmasının son bölümünde ise kendisini ifadeye çağran İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir'e seslenerek;

"Benim ifademi alacakmış savcı bozuntusu. Kim oluyorsun sen? O savcıya sesleniyorum, sen yetmezsen Bilal'i de yanına al, yetmezse dayısını al, amcasını al, yetmezse babasını al, gel karşıma" dedi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir