Çiftçiler geçen yıl 5.2 milyar kredi kullandı

Tarım Kredi Kooperatiflerince 2002 yılında çiftçilere sadece 302 milyon lira kredi kullandırılırken 2013 yılında 5 milyar 225 milyon lira kredi kullandırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BALIKESİR - Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, 2002 yılında 302 milyon lira olan çiftçilere kullandırılan kredi miktarının geçen sene 5 milyar 225 milyon liraya çıktığını belirterek, "2014 yılında da inşallah 5 milyar 750 milyon lira kredi kullandırmayı planlamış bulunuyoruz" dedi.

Kutlu, Tarım Kredi Kooperatifleri Balıkesir Bölge Birliğinin, kentte bir organizasyon merkezinde düzenlenen olağan kongresinde yaptığı konuşmada, kooperatiflerinin, Türk tarımındaki 150 yıllık tecrübe ve bilgi birikimi ışığında Merkez Birliği, 16 Bölge Birliği, bin 634 kooperatif ve 200 hizmet bürosu ile 1 milyon 100 bin çiftçi ortağına hizmet verdiğini bildirdi.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin, ortaklarının her türlü tarımsal girdi ve kredi ihtiyacını karşıladığını dile getiren Kutlu, "Tarım sigortaları ve kimyevi gübre konusunda sektörün lideri, yurt içi ve yurt dışı yatırımlarıyla da Türkiye kooperatifçiliğinin yüz akı konumuna gelen bir kuruluş olduk. Tarım Kredi Kooperatifleri, son 10 yılda yaptığı çalışmalar ve atılımlarla kamuoyu nezdinde kooperatifçilik imajının olumlu yönde düzelmesine vesile olmuştur. Ayrıca önemli ve başarılı hizmetlerin kooperatifler vasıtasıyla da yapılabileceğini göstermiştir" diye konuştu.

Kutlu, çiftçilere verilen kredi miktarının 2002 yılından bu yana önemli ölçüde arttığına dikkati çekti.

Bu konudaki artışların sürmesini beklediklerini anlatan Kutlu, şunları kaydetti:

"Tarım Kredi Kooperatiflerince 2002 yılında çiftçilere sadece 302 milyon lira kredi kullandırılırken 2013 yılında 5 milyar 225 milyon lira kredi kullandırıldı. Böylece Ziraat Bankasından sonra en fazla tarımsal kredi kullandıran kuruluş durumuna gelmiştir. 2014 yılında da inşallah 5 milyar 750 milyon lira kredi kullandırmayı planlamış bulunuyoruz. Başarıya ulaşmak için inanmak, istemek ve harekete geçmek gerekiyor. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, inanmış, istemiş, harekete geçmiş ve bugün dev yatırımlara imza atan, tarımdaki tüm yenilikleri çiftçiye ulaştıran, ekonomik projelerin yanında sosyal projeleri de uygulayabilen bir kurum haline gelmiştir. Cesaretli, ilkeli, öz güvenli ve her şeyden önemlisi ortaklarının hakkını her platformda koruyabilen, eli nasırlı yüz binlerce çiftçiyi kucaklayan Tarım Kredi Kooperatifleri, bugün sektöründe örnek ve öncü bir duruma gelmiştir."

Bu konularda ilginizi çekebilir