Çiftçilere 'sahte gübre' uyarısı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Kutlu, üreticileri sahte gübre konusunda uyardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, üreticileri sahte gübre konusunda uyararak, "Kimyevi gübrede en önemli kriter, ambalajdaki içeriğe uygun üretim yapılmış olması. Azot, fosfor, potasyum gibi bitki besin maddeleri içerikte belirtilen oranlarda, gramaj ambalajda belirtilen miktarda olmalı" dedi. 

Kutlu, yazılı açıklamasında, her sezon farklı bölgeyi hedef seçen sahte gübrecilerin son olarak Bursalı çiftçileri mağdur ettiğini bildirdi. 

Bursa Karacabey civarında büyük markaların taklit çuvallarında sahte gübre satanların, durumun ortaya çıkmasıyla kayıplara karıştığını belirten Kutlu, "Tarım Kredi Kooperatifleri, Türkiye'de 1634 birim kooperatifiyle kaliteden ödün vermeyerek her türlü tarımsal girdi ihtiyaçlarını zamanında temin eden bir kuruluş olarak her zaman çiftçinin yanında. Çiftçilerimiz gübre ihtiyaçlarını endişe duymadan tarım kredi kooperatiflerinden karşılayabilirler" ifadelerini kullandı. 

Tarımsal üretimin önemli girdilerinden kimyevi gübrenin dengeli ve zamanında kullanılması halinde verime yüzde 50'ye yakın katkısı olduğuna dikkati çeken Kutlu, sahte gübre konusunda şu uyarılarda bulundu: 

"Kimyevi gübrede en önemli kriter, ambalajdaki içeriğe uygun üretim yapılmış olması. Azot, fosfor, potasyum gibi bitki besin maddeleri içerikte belirtilen oranlarda, gramaj ambalajda belirtilen miktarda olmalı. Gübre fiyatında bu iki unsur son derece önemli. Çiftçilerimiz bu hususları dikkate alarak gübre tercihlerini güvenilir markalardan yana kullanmalı." 

Bu konularda ilginizi çekebilir