Çillioğlu'nun mezarı 17 yıl sonra açıldı

Tunceli'de 1994'te intihar ettiği öne sürülen eski Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun Düzce'deki mezarı açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜZCE - Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, 1994 yılında Tunceli'de intihar ettiği öne sürülen eski Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun Düzce'deki mezarı açıldı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Kaynaşlı ilçesine bağlı Sarıçökek köyüne gelen Düzce Cumhuriyet Savcılığı'ndan görevliler ile jandarma ve polis ekipleri, Albay Kazım Çillioğlu'nun mezarını açmak için çalışma başlattı.

Albay Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun da refakat ettiği çalışmalar sırasında görüntü almaya çalışan basın mensupları jandarma ekipleri tarafından uzaklaştırıldı.

Gökhan Çillioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz davamızda haklıyız. Ailemizin bu konudaki duruşu çok diktir ve bugüne kadar da dik duruşumuzu devam ettirdik. Haklılığımızın ispatına çalışıyoruz" dedi.

Çok sayıda basın mensubunun izlediği çalışma sırasında Ankara'dan gelen kriminal bir ekip de görevli ekiplere eşlik etti.

Tüm detaylar yeniden ele alındı

Olayın yaşandığı 1994 yılında Albay Çillioğlu'nun lojmanına giderek inceleme yapan Cumhuriyet Savcısının tutanağa geçirdiği tüm detaylar yeniden ele alındı.

Olay yerinde inceleme yaptıktan sonra görevsizlik kararı vererek dosyayı Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığını gönderen Cumhuriyet Savcısının tutanağında yer alan bilgilere göre, "olay yerinde bulunan kanların kurumaya yüz tuttuğu" ifadesi dikkat çekti.

Öte yandan Çillioğlu tarafından imzalandığı sanılan "Bu Türklüğün var olma mücadelesidir. Bir an önce ve mutlaka geniş kapsamlı düşünmeliyiz" yazısının intihar notu olarak değerlendirildiği öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir