Çocukların yerini Guardian bulacak

Tayvan merkezli Beluvv firması, Guardian adını verdiği ürünü ile çocukların nerede olduğunu telefonunuzdan takip etmenizi sağlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Burakhan VAROL

İSTANBUL - Tayvan merkezli Beluvv firması, Guardian adını verdiği ürünü ile çocukların nerede olduğunu telefonunuzdan takip etmenizi sağlıyor. Ürün bu sayede kayıp çocuk problemini çözmede yardımcı olmayı amaçlıyor.

Guardian, giyilebilir teknoloji ürünlerinin öne çıktığı günümüz teknolojisinde ailelerin çocuklarını izleyebilmelerini sağlayan saat görünümünde bir cihaz. Android ya da İOS tabanlı akıllı telefonlar ve tabletlere bluetooth bağlantısı kuran cihaz, çocuğunuz sizden uzaklaşmaya başladığı anda uyarı vermeye başlıyor.

Cihazın 60 metre olan menzili çevredeki başka kullanıcılar ile birlikte uzayabiliyor.
Son zamanlarda ana haber bültenlerinde ve sosyal medyada sıklıkla kaybolan veya kaçırılan çocuklar olduğunu gören 29 yaşındaki girişimci Orçun Atılgan, buna çare olabilecek bir teknolojik cihaz arayışına çıktı. Daha önce e-ticaret sektöründe girişimlerde bulunan Atılgan, internette yaptığı araştırma sonucunda Tayvanlı BeLuvv firması ile kontağa geçti. Firma ile anlaşma sağlayarak Türkiye distribütörlüğünü alan Atılgan, ilk yıl için 100 bin adet satış rakamına ulaşmayı hedefliyor.

Evcil hayvanlar için de var

Çocukların kaybolmasını önleyen Guardian adlı cihazın bir benzeri de evcil hayvanlar için bulunuyor. Puppy adı verilen bu cihazın çalışma mantığı da Guardian ile aynı. Köpeğin tasmasına takılan cihaz sayesinde köpeğin konumundan haberdar olunabiliyor. Ürünün bir yıl pil ömrü olduğunu dile getiren Atılgan, “GPS cihazlarına göre daha ufak boyutlu olan bu ürünü satın aldıktan sonra aylık ekstra bir kullanım ücreti ödenmiyorsunuz. Dünyanın birçok ülkesinde satışta olan BeLuvv ürünleri için ön siparişleri şu anda kendi resmi sitemiz üzerinden alıyoruz. Çok yakında insanlar teknoloji marketlerinden ve bazı e-ticaret siteleri üzerinden de ürünlerimize ulaşabilecekler” dedi. Hem bebek hem evcil hayvanlar için ön siparişleri alınan iki ürünün de satış fiyatı 99 lira.