'Çözüm sürecinde büyük bir hareketlilik olacak'

Yeni güvenlik paketine ilişkin konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, önümüzdeki günlerde çözüm sürecinde büyük bir hareketlilik olacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, yeni güvenlik paketiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Akil İnsanlar Heyeti ile yeniden toplantılar yapılacağını ve çözüm sürecinde önümüzdeki günlerde büyük bir hareketlilik olacağını söyleyen Atalay, çözüm sürecine ilişkin gelişmeleri şöyle anlattı:

"Akil insanları yeniden toplantıya çağırıyoruz"

Dün çözüm süreci toplantısı yapıldı. Çözüm süreci ile ilgili hükümetimizin kararlılığı, samimiyeti aynı şekilde devam etmektedir.  Yol haritası büyük oranda hazırlandı. Karşı tarafla, siyaset ve örgüt kesimiyle bunlar tartışılıyor. Dünkü toplantıdan sonra yeni diyaloglar gündemde. Önümüzdeki günlerde bunları göreceksiniz. Taraflar bu konuda en küçük zaaf gösterirse milleti karşısında bulur.  Diyaloglar ve görüşmeler sürecek. Önümüzdeki günlerde akil insanları yeniden toplantıya çağırıyoruz. Çözüm süreci hareketliliğini önümüzdeki günlerde siz de göreceksiniz.

CHP'yi eleştirdi:
Çok zevzek ifadeler kullanıldı

Yeni güvenlik paketiyle ilgili, "Özgürlük-güvenlik dengesinde sapma olmayacak. Alman modeli tartışması fazla abartıldı. Dinleme konusundaki düzenleme geri adım değil" diyen Atalay, CHP Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu’nun düzenlemenin 12 Eylül’le karşılaştırmasını da eleştirdi.

 Atalay, şöyle konuştu:

“12 Eylül’de gözaltı süresi 90 gündür. Ben bir ay gözaltında kaldım. 12 Eylül’le bugünleri karşılaştırmak tutarsızlık. Anamuhalefet partisi değil, Türkiye’nin marjinal partisi gibi davranıyor. Türkiye zarar görürse, kendisi de zarar görür. Çok zevzek ifadeler kullanıldı. Sayın Başbakan’ın otoritesini tartışıyorlar, sen kim oluyorsun?”

"Öcalan’ın İmralı’dan nakli gündemde değil"

Atalay, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan başka bir cezaevine nakledileceği” iddialarıyla ilgili bir soru üzerine de “Öyle bir söylenti var. Böyle bir konu gündemde değil. Nereden çıktığını bilmiyorum. Önümüzdeki günlerde çözüm süreciyle ilgili hareketliliği göreceksiniz. Hükümet açıklamadan yol haritasına değinmek istemiyorum” şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir