Credit Suisse, Aktif Bank’a 4 yıl vadeli finansman sağladı

“Credit Suisse” Londra Şubesi, Aktif Bank’a 4 yıl vadeli 210 milyon TL finansman sağladı. Bu finansmandan elde edilen gelir tüketici finansmanında kullanılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Aktif Bank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi  Dr. Önder Halisdemir, “Aktif Bank, Credit Suisse gibi uluslararası finansman sağlayıcıları, kârlılığı ve sürdürülebilir büyümesi kadar kurumsal yönetim ilkelerine ve şeffaflığa olan bağlılığı sayesinde çekme imkanı bulmuştur” dedi.

Credit Suisse AG -“Credit Suisse” Londra Şubesi,  Aktif Bank’a 4 yıl vadeli finansman sağladı. 16 Haziran’da, 100 milyon USD karşılığı Türk Lirası cinsinden fonlama yapıldı. 

"Anlaşma, Aktif Bank’a uluslararası piyasalar nezdinde duyulan güvenin net göstergesi"

Aktif Bank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Önder Halisdemir, anlaşma ile ilgili olarak “Bu anlaşma, Aktif Bank’a uluslararası piyasalar nezdinde duyulan güvenin net göstergesidir.  Türkiye’nin en büyük yatırım bankasıyız. Kurumsalın yanı sıra perakende işlere de yatırım yapıyoruz. Perakende işlere yaptığımız yatırım ve iş çözümlerimiz ile PTT iş yerlerinden bakkallara, beyaz eşya ve mobilya mağazalarından benzin istasyonlarına kadar 10.000’nin üzerinde temas noktasında ürün ve hizmetlerini sunan, yüzbinlerce adette ve milyarlarca tutarda kredi veren, milyonlarca lira para transferi, sigorta ve tahsilat işlemleri yapan güçlü ve önde gelen bir konumundayız. İhtiyaç kredilerinde 49 banka arasında Türkiye’nin en büyük 13. bankasıyız. Dağıtım kanallarında doğru konumlanmada gösterdiğimiz başarı bize sadece finansal getiriler sağlamadı. Konumumuz, aralarında “Dünyanın En Yenilikçi Bankası” ve “Avrupa’nın En Yenilikçi Dağıtım Kanalı” ödülleri de olan dünya çapında bir çok ödülle defalarca tescillendi.” şeklinde konuştu. 

Aktif Bank, “yüksek düzeyde yatırım yapılabilir” kategorisinde

Aktif Bank’ın performansı, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating tarafından da “yüksek düzeyde yatırım yapılabilir” kategorisinde değerlendirildi ve “Uzun Vadeli Ulusal Notu” “AA(Trk)”oldu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir