Çukurova Bölgesel Havaalanı için imzalar atıldı

Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak Çukurova Bölgesel Havaalanı, tamamı özel sektör tarafından yapılan ikinci havaalanı olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2023 hedefleri arasında yer alan Çukurova Bölgesel Havaalanının uygulama sözleşmesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katıldığı törenle imzalandı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı konferans salonunda düzenlenen ve bölge milletvekilleri ile valilerin de katıldığı törende, sözleşme, bakanlar Yıldırım ve Çağlayan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak, Sky Line ve Zonguldak Özel Sivil Havacılık Ortak Girişim Grubu adına Koçoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Uğur Koçoğlu tarafından imzalandı.
Mersin ve Adana illeri ile Çukurova bölgesine hizmet vermek amacıyla yapımı planlanan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından 15 Aralık 2011'de yapılan ihalede 357 milyon 71 bin 685 euro yatırım bedeli ve 9 yıl 10 ay 10 gün işletim süresiyle tek teklifi Sky Line ve Zonguldak Özel Sivil Havacılık Ortak Girişim Grubu vermişti.
İlk aşamada 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak ve büyüyebilir şekilde yapılacak havaalanının kapasitesinin, daha sonra 30 milyona çıkarılması hedefleniyor. 
Uluslararası transfer merkezi haline gelecek
Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çukurova Havaalanı'na karar verilirken çok tartışıldığını belirterek şunları kaydetti:
"Adana'ya 25 kilometre, Mersin'e 34 kilometre. Mesafe bakımından Adana'ya daha yakın. Bu tartışmalar anlamsız, önemli olan bu bölgesel havaalanını en etkin şekilde kullanmak. Kazan-Tarsus'ta oluşturulacak turizm merkezi dolayısıyla bu havaalanının önemi gittikçe artacak. Bir uluslararası transfer merkezi haline gelecek. Bu havzanın bereketli topraklarının ürünleri başta Ortadoğu, Kafkaslar olmak üzere dünyanın her tarafına taşınacak."
Bu konularda ilginizi çekebilir