Daikin Sakura Projesi 14 kadın girişimci ile yola çıktı

KOSGEB, KalDer ve iklimlendirme sektörünün öncü markalarından Daikin'in kadın girişimcilere destek olabilmek amacıyla başlattıkları Daikin Sakura Projesi, 14 kadın girişimciyle hayata geçirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Daikin işbirliği ile üniversite mezunu girişimci kadınları kendi işinin patronu yapmak için hayata geçirilen Daikin Sakura Projesi 14 kadın girişimci ile yola çıktı. 

Daikin'den yapılan açıklamaya göre, KOSGEB, KalDer ve iklimlendirme sektörünün öncü markalarından Daikin'in kadın girişimcilere destek olabilmek amacıyla başlattıkları Daikin Sakura Projesi'nin, bu yıl ilk seçmeleri gerçekleşti. Eğitim ve işyeri desteği sağlayarak üniversite mezunu genç kadınlara girişimci olma fırsatı sunan ve 3 yılda 100 kadına ulaşmayı amaçlayan Daikin Sakura Projesi'ne ilk yılında Türkiye'nin 63 ilinden yaklaşık 350 başvuru geldi.  

İşte destek almayı başaran 14 kadın girişimci

Değerlendirme süreci ve yapılan mülakatların ardından 25 aday, jüri karşısına çıktı. Üniversite mezunu bu girişimci adaylar arasından Daikin Sakura Projesi'nin ilk yılında destek almayı başaran 14 kadın girişimci şunlar oldu: 

"Özlem Erginsoy Uruk (Bursa), Alev Aktürk (İstanbul), Melek Demircan (İstanbul), Emine Mira Demir (İstanbul), Alev Karavelioğlu (İstanbul), Melike Gülbahçe (İstanbul), Zehra Erdem (Ankara), Ezgi Orhan (İzmir), Seval Yılmaz (İstanbul), Müzeyyen Karagöz (Ankara), Pelin Atak (Ankara), Güleser Çelik (Diyarbakır), Firuze Karaosmanoğlu (İzmir), Özge Küçük (İzmir)" 

120 saatlik girişimcilik eğitimi programı eylülde başlayacak

Eylül ayından itibaren eğitimlere başlayacak olan bu 14 genç girişimci 120 saat sürecek bir girişimcilik eğitimi programına başlayacak. Başarı ile eğitim sertifikasını almaya hak kazanan girişimci adayları, Daikin Shop'larda yapacakları 15 günlük stajın ardından da yaşadıkları illerde kendi işyerlerini açarak iklimlendirme sektöründeki yerlerini almaya başlayacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen KOSGEB Marmara Bölge Müdürü Vekili Onur Alp Yatır, proje kapsamında 3 yılda 100 girişimci kadının KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programı'ndan yararlanacağını belirterek, "KalDer ve Daikin tarafından verilecek eğitimlerin sonunda, girişimcilerimiz kurumun toplam 30 bin lirayı bulan işletme kuruluş, donanım, işletme giderleri ve sabit yatırım desteklerinden geri ödemesiz olarak yararlanacaktır" ifadelerini kullandı. 

Yatır, KOSGEB'in ekonomik ve sosyal anlamda son derece hayati işlevleri yerine getiren girişimcilerin desteklenmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve girişimciliği bir kariyer fırsatı olarak sunmak amacıyla çalışmalar yürüttüğünü hatırlatarak, KalDer ve Daikin ile işbirliği yaptıkları proje kapsamında hayata geçirilen önemli bir çalışma olduğunu kaydetti. 

Doğan: Sürdürülebilir kalkınma için kadın yeteneklerinin kazanılmasına önem veriyoruz

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan da sürdürülebilir bir kalkınma için kadın yeteneklerinin kazanılması ve fırsat eşitliğinin sağlanması konusuna özel bir önem verdiklerini vurgulayarak, "Ülkemizdeki kadının iş hayatına katkısını artıracak bu proje, kalkınma çalışmalarına bu yönü ile önemli bir doğrudan etki yapacaktır" dedi. 

Özen: 3 yıllık dönemde 200 kadına iklimlendirme sektöründe iş olanağı sağlanacak

Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Zeki Özen de bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördükleri Daikin Sakura Projesi ile kadın girişimciliğinin geliştirilmesi konusunda KOSGEB ve KalDer ile yapılabilecek çalışmalara bir örnek oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. 

Daikin Sakura Projesi kapsamında kariyerine girişimci olarak başlayacak 100 kadının, işyerlerinde en az bir kadın istihdamı yaratacağına da dikkat çeken Özen, böylece Daikin Sakura Projesi ile 3 yıllık bir dönemde 200 kadına iklimlendirme sektöründe iş olanağı sağlanacağını belirtti. 

Daikin Türkiye Akademi Koordinatörü Neslihan Yeşilyurt da Japon kültüründe yeniden doğuşun yanı sıra sonsuzluğu simgeleyen kiraz ağacı Sakura'dan adını alan bu projeyle kadın girişimciliğinin desteklenmesi konusunda önemli bir adım attıklarını bildirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir