Darphane çalışanları greve gidiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Basın-İş Sendikası, İstanbul'da bulunan Hazine'ye bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinde 17 Haziran Pazartesi gününden itibaren grev kararı aldı. Basın-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, altın, bozuk para, pasaport, nüfus cüzdanı ve benzeri kıymetli evrakların basıldığı Hazine Müsteşarlığı’na bağlı Darphane, Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinde devam eden toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Anlaşma sağlanamaması üzerine sendikamız tarafından grev kararı alınmıştır. Alınan bu karar; 17 Haziran 2013 Pazartesi günü, Darphane’nin Genel Merkezi olan Genel Müdürlük binasına 1100'de; Damga Matbaası Müdürlüğü binasına ise saat 1500'de asılarak ilan edilecektir."

Reuters'ın sorularını yanıtlayan Basın-İş Genel Sekreteri Savaş Nigar, Pazartesi asılacak ilanın ardından sendikanın uygulama tarihine daha sonra karar vereceğini belirterek, "Damga Matbaası'nda 117, Darphane'de 140 olmak üzere toplam 257 sendikalı işçimiz greve katılacak. Bu, işyerlerinde çalışan işçilerin tamamıdır" dedi.

Nigar, "Uygulamaya geçildiğinde, Darphane'nin fiili işlerini işçilerin dışındaki büro elemanı memurlarıyla gerçekleştirmesine imkan yok" dedi.