Davutoğlu, Aliyev’in kabrini ziyaret etti

Başbakan Davutoğlu, Azerbaycan'da merhum Cumhurbaşkanı Aliyev'in kabri ile Türk ve Azeri şehitliklerini ziyaret etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAKÜ - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan'da merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ve önemli Azeri isimlerin kabirlerinin bulunduğu devlet mezarlığını ziyaret etti. Davutoğlu, Haydar Aliyev'in anıt mezarına çelenk, Aliyev'in eşi Zarife Aliyeva'nın mezarına ise çiçek bıraktı.

Davutoğlu, daha sonra, 20 Ocak Şehitleri'nin yer aldığı Bakü Şehitler Hıyabanı'na gitti. Erdoğan, burada şehit mezarlarına çiçek bıraktıktan sonra Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk koydu.

Anıt şeref defterini imzaladı 

Davutoğlu, Bakü ziyareti kapsamında son olarak Bakü Türk Şehitliğine geçerek, buradaki anıta çelenk bıraktı ve ardından anıt şeref defterini imzaladı. Davutoğlu, şeref defterine şunları yazdı:

“Kafkas İslam Ordusu’nun yiğit askerleri, sizler tarihinizin en zorlu dönemlerin birinde Azerbaycanlı kardeşlerimize yardım elini uzattınız. Bu büyük fedakarlığınız, o dönemde bağımsız Azerbaycan egemenliğini perçinledi. Makamların en yücesine erişerek yaptığınız kahramanlık, tüm Türkiye'nin yüreğinde gururla taşıdığı bir nişandır. Şehadete erdiğiniz bu topraklarda bugün özgür ve müreffeh bir ülke yükseliyor. Akıttığınız kanın Türkiye ile Azerbaycan'ı birbirine kenetleyen en kutsal bağ olduğunu biliyoruz. Bir millet iki devlet gerçeğinin timsalisiniz.

Sizlerle birlikte Azerbaycan'ın dört bir köşesinde yatan tüm şehitlerimizin bizlere bıraktığı bu kutsal emaneti korumak bizim için görevdir. Bu bilinçle çalışıyor, kader birliği yapmış Türkiye-Azerbaycan'ın geleceğini bu anlayışla şekillendiriyoruz. Bu kardeş topraklarda huzurla uyuyunuz. Kalplerimizde ebediyen yaşayayacaksınız. Manevi huzurunuzda bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyor, Türkiye-Azerbaycan'ın bütün şehitlerini rahmetle anıyorum. Allah rahmet eylesin."

Başbakan Davutoğlu, temsil şehit mezarlarına da çiçek bıraktıktan sonra, aynı bölgede bulunan ve 6 yıldır ibadete kapalı olduğu öğrenilen Şehitlik Camisi'ne geçti. Caminin durumuyla ilgili yetkililerden bilgi alan Davutoğlu, burada namaz kıldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na hareket etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir