Artık tek telefonla kapatılabilecek

Gündemi oluşturan iş kazalarına ilişkin yeni bir uygulamaya geçeceklerini açıklayan Davutoğlu, "Herhangi bir işyerinde işçinin hakkı ihlal edilmişse doğrudan şikayet edecekleri bir hat oluşturacağız. Anında o işyerini kapatacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AFYONKARAHİSAR - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ilk kez başkanlık ettiği AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Afyonkarahisar'da başladı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde bulundu. CHP'de dün yaşanan istifa krizini değerlendiren Davutoğlu, HDP'nin sokağa çıkma çağrısına yönelik sert sözler sarfetti. Davutoğlu'nun gündeminde son günlerin en acı haberi Ermenek'teki maden kazası da vardı. 

Davutoğlu, 5 gün önce 18 işçinin halen maden altında olduğu kaza üzerinden işverenlere yüklendi ve bu tür kazaların önüne geçilmesi için faaliyete geçirecekleri yeni uygulamayı şu sözlerle duyurdu:

Bir denetim elemanının denetime gittiği yere işverenin çayını bile içmesi haramdır. Çünkü bana mesaj geldi. Denetim elemanı gidecek ve orada objektif olarak denetimlerini yapacak. Devletin alması gereken tedbirler var. Aldık. 6 saat kuralı geldiğinde 6 saati etkin kullanmak için maden işçilerine yerin altında yemek yedirme zorunluluğu getirmek demek değildir. Her türlü adli ve idari soruşturma yapılacak.

Bütün işçilerime seslenmek istiyorum. ‘Neden şikayet etmediniz’ dedim Ermenek’e gittiğimde. Şimdi yeni bir uygulama başlatmayı düşünüyoruz iş kazaları ile ilgili. Herhangi bir işyerinde işçinin hakkı ihlal edilmişse doğrudan şikayet edecekleri bir hat oluşturacağız. Anında o işyerini kapatırız.

 "Bu başı öyle kolay kolay teslim etmeyiz"

"2015 seçimlerine herkes girsin" diyen Davutoğlu, "Halk kimi tercih ederse başımızın üzerinde yeri var ama halktan yetki almadan başımızın üzerine çıkarsanız, bu başı öyle kolay kolay teslim etmeyiz" dedi.

"Tarhan'ın istifa mektubunun altına imzamı atıyorum"

Davutoğlu kürsüden dün CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan'ın istifa mektubunu okudu. Davutoğlu, o mektup için şu sözleri sarfetti:

Biz şölen içinde istişare toplantısı yaparken, ana muhalefet partisinden bir vekil istifa etti. İstifa açıklamasında ‘halktan kopuk muhalefet anlayışında ısrar edeceği anlaşılan CHP zihniyeti’ diyor. Altına imza atıyorum ben de.  Sorumsuz çağrılar diyor. Doğru. En son Kobani olaylarında nasıl sorumsuz çağrı yapıp ateşe körükle gittiklerini millet biliyor.

Halktan kopuk muhalefet anlayışı. El hak doğru. Programlarına bakın. Halkla ne kadar bütünleşmişler. Hiçbir zaman halk karşısında kibire kapılmayacağız. Biz seçilmişiz, biz iyi eğitilmişiz onlar ise çarıklı diyen o eski zihniyeti yerle bir edeceğiz.

'CHP'de iktidar umudu bulunmayan' diyor. El hak o da doğru.  Onlarda iktidar umudu bile yok.  Dünyada da Türkiye’de de önümüzdeki dönemde Türkiye’nin geleceğinin Ak Parti ile şekilleneceği konusunda hiçbir tereddüt yok. Bizim siyaset anlayışımızda hiçbir zaman geçicilik yoktur.

Bu konularda ilginizi çekebilir