Davutoğlu, Dışişleri'ne veda etti

Dışişleri Bakanlığı’nda çalışma arkadaşlarına veda eden Davutoğlu, "Hepinizin aslı görevi asli atılımları gerçekleştirmek ve barışın sözcüsü olmak.Şimdi artık koşma vakti. Hepinize güveniyorum" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanlığı’nda veda törenine katıldı. Genel Başkan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Tarihin bu kritik eşiğinde, çevremizde en az 7-8 ülke idare edilemez konumda görülüp ciddi krizlerle boğuşurken Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesi, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesi hedefini gerçekleştirmesi için çevremizde bir barış ve istikrar kuşağı oluşturmak bizim için bir zorunluluktur" dedi.

Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirdiği veda konuşmasının satır başları:

Hepinizin aslı görevi asli atılımları gerçekleştirmek ve barışın sözcüsü olmak. AB hedefinin gerçekleşmesi için görüşmeleri hızlandırmak. Bugün artık bu kapasiteye sahibiz. Şimdi artık koşma vakti. Hepinize güveniyorum. Çok güçlü bir geleneğimiz var. Bunu sürdüreceğinize dair güvenim tam.

"Uçağa bindikten sonra yatakhaneye dönüyordu"

Ani  bir ziyaret gerçekleştirmiştim, orada fedakar çalışan arkadaşlarımı görünce gözlerim dolmuştur. Her birine teşekkür ediyorum. Çalışma ekibimize teşekkürü bir kez daha borç biliyorum. Neredeyse uçağı ev edindik. 7 yıl yatılı okumuş biriyim. Uçağa bindikten sonra yatakhaneye dönüyordu. Bir arkadaşımın başı diğerinin başında, birinin ayağı diğerinin belinde.

"Türkiye rekorunu kırdık"

Binlerce km yol yaptık. Türkiye rekorunu kırdığımız oldu. İlk kez bir Türk uçağı Japonya’dan, Meksika’ya, oradan Alaska’ya, oradan New York’a oradan İrlanda’ya, oradan da Ankara’ya gitti. Allaha emanet olun.

Bu konularda ilginizi çekebilir