Davutoğlu Zarif ile Suriye’yi konuştu

Davutoğlu'nun Zarif ile yaptığı telefon görüşmesinde, Cenevre-2 Konferansı öncesinde Suriye'ye ilişkin son gelişmeler ile Başbakan Erdoğan'ın ay sonunda İran'a yapacağı ziyaretin hazırlıkları ele alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile telefon görüşmesi yaptı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu'nun Zarif ile bu sabah yaptığı görüşmede, 22 Ocak'ta yapılacak Cenevre-2 Konferansı öncesi Suriye hakkındaki son gelişmeler ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ay sonunda İran'a yapacağı ziyaretin hazırlıkları ele alındı.

Suriye konusunda Davutoğlu, İran'ın Cenevre-2 sürecine ve Suriye'deki krize çözüm bulunmasına yönelik çabalara etkin ve yapıcı katkı yapması yönünde Türkiye'nin beklentisini vurguladı. Davutoğlu, bu konuda İran ile yakın temas ve eşgüdümü devam ettireceklerini söyledi.

Davutoğlu ayrıca, sahada devam eden rejim saldırılarının bir an evvel durması ve insani yardımların hızla ihtiyaç duyan bölgelere ulaştırılmasının önemine dikkat çekti.

İran Dışişleri Bakanı Zarif de Suriye'deki krize barışçıl ve hızlı bir çözüm bulunmasını kendilerinin de istediklerini ve bu doğrultuda Türkiye ile yakın şekilde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın İran ziyareti konusunda ise iki bakan ziyarete her iki tarafça da verilen önemi vurguladı ve ziyaretin başarılı şekilde geçmesi için tüm çabanın gösterileceğini kaydetti.

Bu çerçevede, ziyaretin hem ikili ilişkilerin daha da ilerletilmesi hem de başta Suriye olmak üzere bölgesel konuların değerlendirilmesi için önemli bir fırsat teşkil edeceği ifade edildi.