Davutoğlu'ndan Şah Fırat açıklaması

Şah Fırat Operasyonu'nu "Bizim için cumartesiyi pazara bağlayan gece, bir onur gecesiydi" diyerek yorumlayan Başbakan Davutoğlu, muhalefetin eleştirilerine ise sert bir dille yanıt verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İl, İl Teşkilat, İl Seçim İşleri ve İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanları Eğitim Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Şah Fırat Operasyonu"na ilişkin, "Bizim için cumartesiyi pazara bağlayan gece, bir onur gecesiydi. Ama pazar günü muhalefetin bu konuda yaptığı yorumlar, onlar açısından tarihe bir kara leke olarak geçecek niteliktedir" dedi.

Muhalefet liderlerinin "Şah Fırat Operasyonu"na ilişkin yorumlarını eleştiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

Osmanlı'nın ecdadı adına konuşmak  CHP'nin haddi değil

"Şu açık bir şekilde bilinmelidir; nerede bizim mirasımızı temsil eden tek bir taş parçası olsa dahi onlara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Buna da sahip çıktık, çıkmaya devam edeceğiz. Ama gelin görün ki Osmanlıca'ya yabancı dil muamelesi yapan CHP, bir anda Osmanlı'nın ecdadı adına konuşmaya kalkıyor. O senin haddin değil Kılıçdaroğlu, o mirasa sahip çıkmak bizim gücümüz, bizim haddimiz.

Bahçeli iktidarı döneminde Orhun Anıtları'na sahip çıkmadı

İktidarı döneminde Orhun Anıtları'na sahip çıkmayan Sayın Bahçeli, ecdat toprağının terkinden bahsediyor. Biz hiç bir toprağı terk etmedik. Daha da tahkim edilmiş şekilde, Suriye toprakları içinde aziz bayrağımız ebediyete kadar Süleyman Şah'ın kutsal mekanında dalgalanmaya devam edecektir."

Ne suretle olursa olsun  bu kanun Meclis'ten çıkacak

Meclis'te şiddetli kavgalara neden olan, bugün görüşmelerine devam edilecek İç Güvenlik Paketi'ne de de değinen Davutoğlu, "Her ne suretle olursa olsun, özgürlüklerin korunması ve Türkiye'de güvenlik şartlarının sağlanması amacıyla bu kanun Meclis'ten çıkacaktır." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir