'Devletimizin büyüklüğü görüldü'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konsolosluk personelinin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, "Neticede devletimizin büyüklüğünü bir kez daha gösteren bir süreç, tarihe şimdiden not düşülmüştür. Bu gurur hepimizindir" ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan konsolosluk görevlilerinin dün Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili yapılan bazı yorumları hayretle karşıladığını ve insani bulmadığını belirtti. 

Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yazdığı mesajda, "49 personelin burunları dahi kanamadan salimen ülkelerine ve yuvalarına dönmeleri önemliydi ve bu başarıldı" dedi. 

Bu başarıyı takdir etmek bir tarafa hasretin vuslata dönüşmesi sevincine ortak olamayacak kadar vicdanları kararanların varlığının üzücü olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Neticede devletimizin büyüklüğünü bir kez daha gösteren bir süreç, tarihe şimdiden not düşülmüştür. Bu gurur hepimizindir" ifadelerini kullandı. 

11 Haziran'da Musul'daki Türk Konsolosluğu'nu basan IŞİD militanları tarafından kaçırılan 49 Türk vatandaşı, dün Türkiye'nin milli istihbarat teşkilatı MİT tarafından yürütülen operasyonla kurtarılarak, 101 gün sonra Türkiye'ye getirilmiş ve ailelerine kavuşturulmuştu.