Dink Ödülü'nü iki isim aldı

Hrant Dink Vakfı tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen "Uluslararası Hrant Dink Ödülü", Angie Zelter ile Şebnem Korur Fincancı'ya verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uğradığı suikast sonucunda 2007 yılında hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink'in 60. doğum günü anısına 6'ıncısı düzenlenen "2014 Uluslararası Hrant Dink Ödülü", aktivist Angie Zelter ile Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'ya törenle verildi. 

Hrant Dink Vakfı Başkanı ve Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, dünyada ayrımcılığın, zorbalığın, insan hakları ihlallerinin ve adaletsizliğin devam ettiğini söyledi.  

Irak, Suriye ve Gazze'de yaşananlara dikkati çeken Dink, her şeye rağmen umutlarını kaybetmediklerini, iyiliği eyleme geçirenlerin olduğunu vurgulayarak, "Işığı temsil ediyoruz ve edeceğiz. Biliyorum ki demokrasi kazanacak. Buna inancım sonsuz" dedi. 

Törende ödül alan isimleri tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Olgun Şimşek açıkladı. "2014 Uluslararası Hrant Dink Ödülü"nün, "silah ticareti, nükleer santraller ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelesi dolayısıyla İngiltere'den aktivist Angie Zelter ile işkenceye karşı çalışmalar için Prof. Dr. Şebnem Korur Fidancı'ya verildiği duyuruldu.  

Zelter, ödülünü, Hrant Dink Vakfı Ödül Komitesi Başkanı Ali Bayramoğlu ile Greenpeace üyesi Zeina Alhajj'ın elinden aldı. Fincancı'ya ise ödülünü, jüri üyesi Baskın Oran, "Cumartesi Anneleri" adına Hanım Tosun ile İkbal Eren takdim etti.  

Törende Ara Dinkjian ile Ari Hergel konser verdi. Topluma faydalı çalışmalar yapan kişi ve kurumların anlatıldığı "Işıltılar" ismini taşıyan video da gösterildi.  

Ali Bayramoğlu başkanlığındaki bu yılki ödül komitesinin Baskın Oran, Gerard Libaridian, Kenneth Roth, Kumi Naidoo, Mary Kaldor, Oya Baydar, Rakel Dink, Natasa Kandic ve "Cumartesi Anneleri"nden oluştuğu bildirildi.