Ankara'da '9 Mayıs' kutlaması

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (SSCB) 2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'na karşı elde ettiği zaferin 70'inci yıl dönümü Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğinde verilen resepsiyonla kutlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov himayesinde gerçekleştirilen resepsiyona Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'ın Ankara büyükelçileri de katıldı.

Resepsiyonda konuşma yapan büyükelçi Karlov, 9 Mayıs 1945 tarihinin Ruslar için çok özel bir anlam taşıdığını söyledi. "Bu zafer için çok ağır bedel ödedik. 27 milyon vatandaşımız hayatını kaybetti" diyen Karlov, zaferin 70. yıl dönümünü anmak için elçilikler arasında bir futbol müsabakasının düzenlendiğini belirterek, turnuvada üçüncü olan Türkmenistan, ikinci olan Tacikistan ve birinci olan Rusya Büyükelçiliği temsilcilerine plaket ve madalya takdim etti.

Resepsiyona katılan davetliler, 2. Dünya Savaşı'nda kullanılan askeri kıyafetler giyen gençlerle fotoğraf çektirdi ve yöresel yemeklerin tadına baktı. Hükümet kanadından katılımın olmadığı resepsiyonda Genelkurmay Başkanlığı albay düzeyinde temsil edildi.