Bağdat Büyükelçisi, El Ubeydi ile görüştü

Irak Savunma Bakanı El Ubeydi, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Kaymakcı ile bir araya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Irak Savunma Bakanı Halit El Ubeydi ofisinde Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı ile görüştü

Yapılan görüşmede IŞİD'le mücadele kapsamında Irak Güvenlik Güçleri'ne eğitim vermek için Musul'da bulunan Türk askerleri konusu ele alındı. 

Kaymakcı, Türkiye'nin Irak'ın birliğine ve egemenliğine saygı gösterdiğini bir kez daha belirtti. 

Savunma Bakanı Halit El Ubeydi, Irak'ın Türkiye ile olan tarihi ilişkilerin korunmasını istediğini söyledi. El Ubeydi, Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı gösterilmesi ve sorunun aşılması kapsamında Türkiye'nin gerekli adımları atmasını beklediklerini de belirtti. 

Kaymakcı ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Başbakan Haydar El Ibadi'ye gönderdiği mektuptan söz etti. Kaymakcı, gönderilen mektupta Türkiye'nin Irak'ın birliğine ve egemenliğine saygı gösterdiğinin bir kez daha belirtildiğini kaydetti. Irak topraklarına giren Türk askerlerinin muharip olmadığını ifade eden Kaymakcı, askerlerin Zelikan Kampı'nı ve orada eğitim gören kişileri terör saldırılarından korumak amacıyla geldiğini söyledi. Türkiye'nin Irak'a asker göndermeyi durdurduğunu ve Irak'a girmeye hazırlanan askerleri de çektiğini belirten Faruk Kaymakcı, bu dönemde Savunma Bakanı Halit El Ubeydi'nin Türkiye'yi ziyaret etmesinin önemine vurgu yaptı. Bu ziyaret kapsamında Türk ve Irak tarafının askeri işbirliğini ele alabileceğini ifade eden Kaymakcı, Türkiye'nin Irak Hükümeti ile diyaloga ve koordinasyona devam etmek istediğini de sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir