BM'den Türkiye'yi destekleme çağrısı

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, uluslararası topluma, Suriyeli sığınmacılar için "hızlı ve anlamlı şekilde" Türkiye'ye desteğini arttırma çağrısı yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), uluslararası topluma, Suriyeli sığınmacılar için "hızlı ve anlamlı şekilde" Türkiye'ye desteğini arttırma çağrısında bulundu.

BM'den yapılan yazılı açıklamada, BMMYK'nın Türkiye'ye, Suriyeli sığınmacılar için son 5 yılda gösterdiği cömertlik nedeniyle minnettar olduğu belirtildi.

"Türkiye büyük sorumluluk üstleniyor"

Suriye'nin kuzeyindeki artan saldırılara rağmen Türkiye'nin insani ve tıbbi yardımlar için bölgeye erişim sağlamaya devam etmesinin takdirle karşılandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'nin uzun süredir sürdürdüğü 'açık kapı politikası' çerçevesinde, Halep'te artan saldırılardan kaçan uluslararası korumaya muhtaç insanların Türk topraklarına girişi için yetkilileri, daha geniş çaplı erişim sağlamaya teşvik ediyoruz. Türkiye, 2,5 milyon Suriyeli sığınmacıyı ağırlayarak büyük bir sorumluluk üstleniyor. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, uluslararası topluma hızlı ve anlamlı bir şekilde Türkiye'ye olan desteğini arttırma çağrısında bulunuyor."