Erdoğan, Mümtaz Şahsiyet Ödülü'nü aldı

Erdoğan'ın Davos'taki fotoğrafı ile Mavi Marmara gemisinin görüntüleri ekrana yansıtılınca büyük alkış aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KUVEYT - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şeyh Fahad el-Ahmed Uluslararası Hayır İşleri Ödülü Kurulunca kendisine verilen İslam Dünyası Mümtaz Şahsiyet Ödülü'nü, Mariott Oteli'nde düzenlenen törenle aldı.

Törende yaptığı konuşmada, "Bu bölgede bizim coğrafyamızda bütün bu yaşanan acılara karşı tepki verdiğimizde, sesimizi yükselttiğimizde birileri çıkıp bunu sorgulamak gibi, bunu eleştirmek gibi bir yanlışın içine düşüyorlar" diyen Erdoğan, İsrail'in Filistinlileri insanlık dışı yöntemlerle katlettiğini, Akdeniz'de korsanlık yapıp, yardım gemisine saldırarak 9 Türkü şehit ettiğini, çilek tarlalarında, okullarda, oyun parklarında, hastanelerde çocuk demeden, kadın demeden, yaşlı demeden acımasızca cana kıydığını söyledi. Erdoğan, "Biz bunu görmezden, duymazdan geleceğiz öyle mi? Herkes susabilir, herkes tepkisiz kalabilir, herkes susarak onaylayabilir, ama biz susmayız, susamayız ve emin olunuz susmayacağız" dedi.

Erdoğan, konuşmasında Arap ülkeleriyle Türkiye'nin, AB'nin Schengen uygulaması gibi vizesiz geçişi hayata geçirmesi gerekliliğinin de altını çizdi.

Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasır El Muhammed El Ahmed El Sabah, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan Başbakan Erdoğan, Şeyh Fahd El Ahmed Uluslararası Hayır İşleri Ödülü Kurulunca kendisine verilen ödülden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu arada ödül töreninden önce Başbakan Erdoğan ile ilgili bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Erdoğan'ın Davos'taki fotoğrafı ile Mavi Marmara gemisinin görüntüleri ekrana yansıdığında salondakiler uzun süre alkışladı.

Törenin sonunda geleneksel Arap kıyafetleri giydirilen Erdoğan'a kılıç da hediye edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir