İki lider yüz yüze görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin, yüz yüze görüşme konusunda anlaştı. İki liderin 4-5 Eylül tarihlerinde Çin'de düzenlenecek 2016 G20 Hangzhou Zirvesi'nden önce görüşmesi planlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonda görüştüler. 

7 ay sonra bir ilk olan görüşme, toplam 45 dakika sürdü. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşme çok olumlu geçti. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada iki liderin yüz yüze görüşme konusunda mutabık kaldığı bildirildi.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün (dün) bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, görüşmede, Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin normalleşmesinin önemi üzerinde durmuşlardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin, ikili ilişkileri yeniden canlandırmak için gerekli adımları atmanın yanı sıra, bölgedeki siyasi, ekonomik ve insani krizler karşısında işbirliği içinde olmanın önemine de işaret etmişlerdir.

Sayın Putin, görüşme sırasında, İstanbul'daki menfur terör saldırısını da kınayarak, Cumhurbaşkanımızın şahsında tüm Türk halkına taziyelerini iletmiştir.

İkili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılıklarını vurgulayan iki lider, irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kalmışlardır."

Liderler Çin'de görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 4-5 Eylül tarihlerinde Çin'de düzenlenecek 2016 G20 Hangzhou Zirvesi'nden önce görüşmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Putin ile yaptığı telefon görüşmesinin detayları netleşti. Yetkililerden alınan bilgiye göre, Erdoğan-Putin görüşmesi çok olumlu bir havada geçti. İki liderin görüşmesinde Putin'in, "Mevcut durum iki ülkenin de faydasına değil, yeni bir sayfa açalım." ve "Tekrar görüşmekten büyük memnuniyet duyuyorum." mesajları ön plana çıktı.

İki liderin, 4-5 Eylül tarihlerinde Çin'de düzenlenecek 2016 G20 Hangzhou Zirvesi'nden önce görüşmesi planlanırken, zirvede ise ayrı bir görüşme daha yapabilecekleri belirtildi.