Erdoğan'dan Merkel'e '1915 olayları' mesajı

Erdoğan Merkel'e Alman parlamentosunda oylanacak 1915 olayları hakkındaki tasarı ile ilgili kaygılar kaygılarını iletti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüşerek, Almanya Parlamentosu'nda Perşembe günü oylanacak olan 1915 olaylarıyla ilgili tasarı hakkındaki kaygılarını iletti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Erdoğan Efes 2016 tatbikatını izlemek üzere gittiği İzmir'de Merkel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kaynaklar, görüşmede Erdoğan'ın Alman parlamentosunda Perşembe günü oylanacak tasarı hakkındaki kaygılarını Merkel'e ilettiğini belirtirken; Almanya'nın tasarıya ilişkin sağduyulu bir yaklaşım sergilemesinin önemini de dile getirdiğini ifade etti.

1915 olaylarının "soykırım" olarak tanınmasını öngören karar tasarısının Perşembe günü Alman parlamentosunda oylanacağı açıklanmıştı.

Erdoğan ve Merkel'in görüşmede geri kabul anlaşması ve vize serbestisi konusundaki görüşmelerin devamının önemine işaret ettikleri de belirtildi.