Trabzonspor 2-1 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'de 27. haftasında ligin üst sıralarını yakından ilgilendiren mücadelede Galatasaray, konuk olduğu Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray karşı karşıya geldiği mücadelede bordo mavili ekip sahadan 2-1 galip ayrıldı. 

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetiyor. Karşılaşmanın 20'inci dakikasında bordo mavili ekip Mehmet Ekici'nin kaydettiği golle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında konuk ekip Galatasaray, 67'inci dakikada Emre Çolak'ın bulduğu golle skoru 1-1'e taşıdı. 

85'inci dakikada Carl Medjani Trabzonspor'u tekrar üstünlüğe taşıyan ve maçın da skorunu belirleyen golü kaydetti: 2-1

Alınan bu sonuçla Trabzonspor, puanını 46'ya yükseltti. Galatasaray ise 58 puanda kaldı. Ligin bir sonraki haftasında Trabzonspor deplasmanda Gençlerbirliği ile oynayacak. Galatasaray sahasında Gaziantepspor'u ağırlayacak

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'a konuk olan Galatasaray'da sakatlıkları düzelen Burak Yılmaz ve Sneijder ilk 11'de forma giydi. 

A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Hollanda ile yaptığı maçta sol arka adalesinden sakatlık geçiren ve ligdeki Kardemir Karabükspor maçıyla, hafta içinde Manisaspor'la oynanan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş karşılaşmasında görev alamayan Burak Yılmaz, Trabzon'da formasına kavuştu. 

Hafta içi antrenmanda sol arka alt adalesinden sakatlık geçiren ve Manisaspor ile yapılan maçın kadrosunda yer almayan Sneijder de ilk 11'deki yerini aldı. 

Sarı-kırmızılı takımda, Kardemir Karabükspor maçı 11'ine göre tek değişiklik yapıldı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Bruma'yı yedek kulübesine çekerken, sakatlığı düzelen Burak Yılmaz'ı sahaya sürdü. 

Melo ve Semih Kaya yedek  

En son 16 Şubat 2015'te Balıkesirspor ile oynanan ligin 20. hafta maçında forma giyen ve geçirdiği bel fıtığı ameliyatından yaklaşık 2 ay sonra kupadaki Manisaspor maçıyla formasına kavuşan Melo, Trabzonspor maçında yedek kulübesinde yer aldı. 

Galatasaray'da 3 Mart'ta Manisaspor ile oynanan çeyrek final ilk maçının ardından sakatlanan ve bu takımla hafta içinde oynanan rövanş maçıyla sahalara dönen Semih Kaya da yedek kulübesinde oturan bir başka isim oldu.  

Trabzonspor'da 2 değişiklik  

Trabzonspor'da, 1-0 mağlup olduğu son Torku Konyaspor maçı 11'ine göre 2 oyuncu değişikliği yapıldı. 

Kart cezası olan Fatih Atik'in yerine Erkan Zengin, Soner Aydoğdu'nun yerine ise kart cezası sona eren Mehmet Ekici ilk 11'de görev aldı. 

Yanal, Akbaş'ı tercih etti 

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, sol bekte Mustafa Akbaş'tan vazgeçmedi.   

İki sol bek oyuncusu  Musa Nizam ve İshak Doğan ile sakatlıktan çıkan Yusuf Erdoğan'a rağmen Yanal,  stoper Mustafa Akbaş'ı sol bekte oynattı. 

Trabzonspor'da lige verilen arada sakatlıkları geçen Yusuf Erdoğan, Yatabare ve Waris, Galatasaray maçının 18 kişilik kadrosunda kendilerine yer buldu. 

En son ligin 19. haftasındaki Fenerbahçe maçında oynayarak sakatlanan Yusuf, 8 hafta sonra 18 kişilik kadroya alındı. 

Galatasaray 11'inde 4 eski Trabzonsporlu 

Trabzonspor'da daha önce forma giyen 4 futbolcu, bu akşam Galatasaray'da ilk 11'de oynadı. 

Selçuk İnan, Umut Bulut, Burak Yılmaz, Yasin Öztekin ilk 11'de görev alırken, Olcan Adın da yedek kulübesinde oturdu. 

Trabzonspor'dan Galatasaray'a transfer olan oyuncular maç öncesi eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdi. Özellikle bu sezon başında sarı-kırmızılılara giden Olcan, Yusuf Erdoğan, takımın masörleri ve diğer oyuncularla orta alanda sohbet etti. Sakatlığı nedeniyle karşılaşmayı tribünden izleyen kaleci Onur Kıvrak da maç öncesi sahaya çıktı, Olcan ve Semih Kaya ile uzun süre konuştu.  

Onur'a destek, Selçuk ve Burak'a tepki  

Bordo-mavili taraftarlar, uzun süreli sakatlığı bulunan Onur Kıvrak'a büyük ilgi gösterdi. 

Tribündeki yerine geçen Onur'a sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar, başarılı kaleciye "üçlü" diye adlandırılan tezahüratı yaptırdı. 

Trabzonsporlu taraftarlar karşılaşma öncesinde eski oyuncuları Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'a tepki gösteren tezahüratlar yaparken, Umut Bulut'a ise sevgi gösterisinde bulundu.  

Taraftarlardan padişahlı dev pankart  

Trabzonsporlu taraftarlar karşılaşma öncesinde kapalı tribün önünde dev bir pankart açtı. 

Üzerinde Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman'ın resimlerinin bulunduğu pankartın üzerinde, "Fatih'in fethettiği, Yavuz'un yönettiği, Kanuni'nin doğduğu efsane şehir Trabzon" ifadesi yer aldı. 

Albayrak'tan köyüne ziyaret  

Galatasaray'ın yöneticilerinden Abdurrahim Albayrak, maç günü doğup büyüdüğü Rize'nin Muradiye beldesine bağlı Kömürcüler köyüne geldi. 

Ali Dürüst ve bazı yöneticilerle birlikte Rize'ye gelen Albayrak, daha önce şoförlük yaptığı hatta araç kullandı. 

Taraftar ilgisi 

Trabzonsporlu taraftarlar karşılaşmaya son maçlara oranla fazla ilgi gösterdiler. Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinin büyük bölümü doldu. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.   

Dostluk yemeği  

Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu tarafından maç öncesi Galatasaraylı yöneticilere yemek verildi. 

Yemeğe, bordo-mavili kulübün başkan yardımcısı Ali Uzunay, Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat ve her iki kulüp yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Yemekte Uzunay, Yarsuvat'a özel işlemeli plaket verdi. 

Bu arada, sinema oyuncuları Aldulhey Çoban ve Nevzat Yakışırboy, Galatasaray maçı öncesi kulübü ziyaret etti. Başkan yardımcısı Uzunay ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Çoban ve Yakışırboy, bordo-mavililere Galatasaray maçı öncesi başarı dileklerinde bulundu.  

21 Yaş Altı Ligi'nde Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşma ise golsüz sona erdi. Bordo-mavili taraftarlar bu maçta da takımlarını yalnız bırakmayarak tribünden destek verdi. 

Trabzonsporlu futbolcular, Dünya Liselararası Futbol Şampiyonası'nda finale yükselen Erdoğdu Anadolu Lisesi'ne başarılar dileyen bir pankart ile ısınmaya çıktı.