Kremlin: Hiçbir çalışma grubu sorunu çözemez

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun ikili ilişkilerin düzeltimesi için çalışma grubu kurulması çağrısına yanıt olarak, 'Hiçbir çalışma grubu mevcut sorunu çözemez. Bunu ancak Türkiye yönetimi yapabilir' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye ile Rusya arasında ortak çalışma grubu oluşturulmasının ilişkileri düzeltmeyeceğini, bunun ancak Ankara'nın atacağı adımlarla mümkün olacağını savundu.

Moskova'da basın mensuplarına konuşan Peskov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, ortak çalışma grubu oluşturulması teklifine ilişkin soruyu yanıtladı. 

Peskov, "Hiçbir çalışma grubu mevcut sorunu çözemez. Bunu ancak Türkiye yönetimi yapabilir. Onlardan beklediğimiz adımları Putin Atina'da bir kez daha dile getirdi." dedi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önceki gün Atina'da yaptığı açıklamada, "Bu konuda açıklamalar aldık ama hiçbir zaman bir özür gelmedi. Biz ilişkilerimizi düzeltmek istiyoruz. Bu ilişkiyi bozan biz değildik. Sözler yeterli değil. Bir şeyler yapmalılar ama Türkiye ile iletişim içindeyiz. İletişimde kalmanın birçok yolu var. Belli başlı adımlar bekliyoruz ama şimdilik hiçbir adım yok." ifadelerini kullanmıştı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Putin'in açıklamalarına ilişkin "Putin diyor ki adım bekliyoruz. Biz de diyoruz ki bu adımları atabilmek için gelin ortak bir çalışma grubu oluşturalım, onlar kendi aralarında konuşsunlar, fikir üretsinler hangi adımları atmamız lazım. İster resmi, ister gayri resmi nasıl isterlerse hangi adımları atacağımızı değerlendiririz ve neticede de ortak yolu buluruz.” değerlendirmesini yapmıştı.