Rusya'dan Türk Akımı ve Akkuyu projeleri açıklaması

Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakanı Ulyukaev, Rus hükümetinin kararıyla Türk Akımı ve Akkuyu projelerinin dondurulmayacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakanı Aleksey Ulyukaev, Türk Akımı ve Akkuyu gibi büyük yatırım projelerinin Rus hükümetinin kararıyla dondurulmayacağını, bu projelerin geleceğinin şirketlere bağlı olduğunu bildirdi.

Bakan, "Yatırım projelerine değinirsek, onların dondurulmasına ve finansmanlarının durdurulmasına ilişkin hiçbir karar yok. Bu yüzden bu projelerin eskisi gibi faaliyet göstermesi bekleniyor" dedi.

Ulyukaev, Türkiye ile yatırım işbirliği komisyonunun çalışmalarının durdurulmasının Türk Akımı ve Akkuyu gibi büyük projelerin gerçekleştirilmesi ile bağlantılı olmadığının altını çizdi. Ulyukaev, "Bu Gazprom ve Rosatom'un işi. Hükümetin kararnamesi onların çalışmalarını durdurduğu anlamına gelmiyor. Bu projeler hükümetin kararnamesine bağlı olan bir kararla dondurulmuyor, onların ileride nasıl çalışacağı kendilerine bağlı. Hükümet onları durdurmadı" dedi.

Rusya Devlet Başkanı'nın imzaladığı kararnamede Türk Akımı ve Akkuyu projelerinden bahsedilmiyor ve bu projelerin gerçekleştirilmesine bir kısıtlama getirileceği de belirtilmiyor. Fakat Türkiye ile ticari ve ekonomik işbirliği komisyonunun çalışmaları durduruldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir